Buluc la permise. Sălăjenii se calcă în picioare pentru a scăpa de vizitele medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 300 de sălăjeni vin zilnic să îşi schimbe permisul FOTO Olimpia Man
Peste 300 de sălăjeni vin zilnic să îşi schimbe permisul FOTO Olimpia Man

În ciuda apelului conducerii Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor care le recomanda sălăjenilor să nu îşi schimbe permisele de conducere dacă acestea expiră abia peste câţiva ani, posesorii de permise continuă să se înghesuie la uşa serviciului.

Înghesuiala este justificată de modificarea Codului Rutier, care intră în vigoare începând din 19 ianuarie 2013, modificare ce prevede, printre altele, ca la aschimbarea permisului de conducere să fie obligatorii investigaţiile medicale, indiferent dacă permisul a expirat sau nu. În prezent, aceste investigaţii sunt obligatorii doar dacă preschimbarea permisului se face după expirarea valabilităţii.

Potrivit şefului serviciului, Remus Stanciu, dacă până la apariţia acestei isterii media zilnică a sălăjenilor care îşi schimbau permisul de conducere era de aproximativ 20, acum a sărit bine de 300. "De la sfârşitul anului 2012 şi în primele zile în care s-a lucrat din 2013, avem, zilnic, peste 300 de solicitanţi, iar astăzi se anunţă şi mai mulţi", ne-a declarat Stanciu, precizând că, în medie, doar 20 dintre aceştia îşi schimbă permisul pentru că expiră. Restul vin pentru a scăpa, zece ani de acum înainte, de vizitele medicale.

Este şi cazul unui domn din Cerişa, căruia permisul îi expiră abia în 2018, dar care spune că a venit să şi-l schimbe pentru a se asigură că până în 2023 nu mai trebui să îşi verifice starea de sănătate. "Eu sunt bătrân şi până în 2023 cine ştie ce se poate întâmpla", se justifică el.

Tot în 2018 expira şi permisul unui tânăr întâlnit, azi, în învălmăşeala de la Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor. Argumentul lui - "Vreau să am permis european". Reprezentanţii serviciului precizează, însă, că nu există restricţii de circulaţie cu actualele permise în afara ţării, aşa că argumentul nu prea stă în picioare.  
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite