Afacerile cu maşini second-hand, în atenţia procurorilor. Un dealer a fost trimis în judecată după ce a ”uitat” să înregistreze 25 de autoturisme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Sălaj este cunoscut în întreaga ţară prin oferta extrem de variată şi de accesibilă de maşini second-hand aduse din străinătate, în special din Germania. Afacerile din domeniu încep să fie ”stricate” de oamenii legii, după ce dealerii de astfel de autoturisme s-au specializat în evaziune fiscală.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au trimis în judecată un samsar de maşini second-hand, acuzat de evaziune fiscală după ce ar fi adus în prejudiciu bugetului de stat de aproape 90.000 de lei, rezultat prin neînregistrarea în contabilitate a vânzării a 25 de autoturisme.


Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului, samsarul se numeşte Sorin Şuteu şi este administrator al SC Auto Lider SRL. În această calitate, procurorii spun că, în perioada 2008 – 2013, acesta nu a înregistrat în contabilitatea firmei respective veniturile obţinute în urma comercializării unui număr de 25 autovehicule second hand achiziţionate din spaţiul intracomunitar şi vândute apoi către clienţi persoane fizice pe teritoriul României. Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este în cuantum de 89.924 lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată şi impozit pe profit.


Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare, Tribunalului Sălaj.
 

Vă mai recomandăm:

Procurorii continuă ofensiva împotriva primarilor corupţi. Edilul din Marca îşi va petrece sărbătorile după gratii

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite