Absolvenţii "perfecţi" de la CNS, victorioşi şi la admiterea la facultate. Află aici unde au intrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cei opt absolvenţi „perfecţi” de la Colegiul Naţional „Silvania”, unul va învăţa din toamnă la Cambridge, doi la Medicină, unul la Arhitectură, iar patru au fost admişi fără examen.

Doar patru dintre absolvenţii de 10 au intrat la facultate pe bază de dosar. Ceilalţi patru au dat examen de admitere şi au intrat la unele dintre cele mai grele facultăţi din ţară şi din străinătate.

Claudia Pop, absolventa de nota 10 abonată, de-a lungul liceului, la medalii internaţionale la olimpiadele de chimie, fizică şi biologie, a finalizat zilele acestea procedurile de admitere la universitatea londoneză Cambridge.  Ultimul „hop” a fost testul de limbă engleză, IELTS, pe care l-a susţinut săptămâna trecută la Bucureşti, cu subiecte făcute la Cambridge. L-a luat cu 7,5 puncte din 9 posibile, iar acum nu mai trebuie decât să-şi pregătească bagajele pentru Londra, pentru că testele de specialitate le-a trecut de câteva luni iar la bacalaureat a luat note peste pragul impus de universitate (o medie de cel puţin 9.50 şi minimum nota 9.80 la probele de chimie şi de matematică). „Am primit o bursă, de aproximativ 3.400 de lire pe an, care sper că îmi va ajunge pentru a-mi acoperi cheltuielile cu cazarea şi masa”, ne-a spus Claudia, precizând că va locui în campusul universitar. Pentru taxele de studii, în cuantum de peste 3.000 de lire pe an, va lua un împrumut de la guvernul britanic, pe care îl va returna după absolvire, dacă va avea un salariu de peste 15.000 de lire sterline.

Claudia va studia în Anglia Ştiinţele Naturii, urmând ca din anul III să se specializeze în Farmacie sau Biochimie.

Andreea Baczo a intrat a treia la Medicină la Târgu Mureş

Andrea Baczo, o altă absolventă de nota 10 de la CNS, a repetat performanţa şi la examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, unde a luat 10 la test şi a intrat a treia, cu media 9.94. Tot la Medicină, dar la Cluj Napoca, a intrat şi Alma Laszlo. Ea a obţinut la examenul de admitere media 8,14, intrând pe locurile bugetate de pe poziţia 121.

Nici Mădălina Câmpean nu s-a bazat pe media 10 de absolvire a liceului şi a ales varianta mai grea, a susţinerii unui examen de admitere în toată regula. Ea a optat pentru Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din cadrul Universităţii Tehnice Cluj Napoca, unde a şi fost admisă cu media 7.75.

Admişi fără emoţii pe bază de dosar


Ceilalţi patru absolvenţi ai CNS care au absolvit toţi cei patru ani de liceu numai cu medii de 10 au ales facultăţi unde s-a intrat pe bază de dosar şi unde au fost admişi fără emoţii, mai cu seamă că toţi patru au avut medii mari, peste 9.40, şi la bacalaureat. Paula Stroian a fost admisă fără probleme la Facultatea de Psihologie din Cluj, Mădălina Hăşmăşan şi Cristina Feşteu, la Drept – tot la Cluj, iar Alexandru Goron la Relaţii Internaţionale.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite