300 de tineri se pregătesc să devină Liderii Mileniului Trei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul a ajuns la a noua ediţie şi la peste 1.400 de tineri participanţi
Programul a ajuns la a noua ediţie şi la peste 1.400 de tineri participanţi

La Zalău, la Călăraşi şi la Câmpina a demarat săptămâna aceasta o nouă ediţie ”Liderilor Mileniului Trei”, un program de leadership destinat elevilor de liceu şi finanţat de Tenaris.

Potrivit reprezentanţilor companiei, într-o primă fază, în program intră 180 de tineri de la 10 licee din Zalău, Călăraşi şi Câmpina, care vor participa în acest semestru la cursuri de dezvoltare personală ce îi vor pregăti pentru cariera pe care o vor urma în viitor. Tinerii vor deprinde abilităţi şi competenţe precum inteligenţa emoţională, spiritul civic, implicarea în comunitate, tehnici de negociere, soluţionarea conflictelor, managementul diversităţii şi al schimbării, leadership.


Tema acestui an este „2014-2015 – anul consacrării elevilor-traineri TENARIS-LMT”, deoarece proiectul va folosi ca normă curentă practica de succes de anul trecut, astfel încât 20 de absolvenţi ai modulelor semestrului I vor fi selecţionaţi pentru a deveni elevi-traineri şi a lucra în această calitate cu 120 de colegi, în cursul semestrului al II-lea al anului şcolar 2014-2015. În total, 300 de elevi din Zalău, Călăraşi şi Câmpina vor participa, în calitate de cursanţi, în programul de educaţie non-formală „Liderii Mileniului Trei”,derulat în parteneriat cu Asociaţia Clubul Liderii Mileniului Trei şi cu sprijinul Inspectoratelor Şcolare Judeţene.
„Programul TENARIS-LMT este un model excepţional de bune practici, atât în materia educaţiei non-formale, dar mai ales ca exemplu de succes pe care TenarisSilcotub îl oferă celorlalte companii pe dimensiunea implicării în comunităţile în care îşi desfăşoară operaţiunile de business. Aspectul de unicitate al programului şi, deopotrivă, valoarea adăugată cu efecte profunde pe termen lung este dat de consacrarea elevilor-traineri drept valenţă de fond a culturii proiectului nostru, echipa TENARIS-LMT consfinţind astfel legătura organică dintre educaţia de leadership şi oportunităţile de angajabilitate pe piaţa muncii” – explică Marian Staş, Preşedintele Asociaţiei Clubul Liderii Mileniului Trei, coordonatorul programului.


La ediţia 2014 - 2015 a programului participă elevi de la:Colegiul Naţional Silvania, Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Liceele Tehnologice „Mihai Viteazul” şi „Voievodul Gelu”, precum şi de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” – Zalău; Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Grupul Şcolar „Danubius” şi Colegiul Economic– Călăraşi; şi, respectiv, Colegiul Naţional „N. Grigorescu” Câmpina. Traineri ai programului sunt  profesori ai acestor şcoli şi elevi-traineri, absolvenţi ai ediţiilor anterioare LMT.


În cele 8 ediţii anterioare, programul Liderii Mileniului Trei a inclus 1.404  elevi din Zalău, Călăraşi si Câmpina.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite