13 septembrie, Ziua Pompierilor din România. Programul activităţilor organizate de ISU Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii sălăjeni vor face demonstraţii în centrul oraşului FOTO Adevărul
Pompierii sălăjeni vor face demonstraţii în centrul oraşului FOTO Adevărul

Împlinirea a 169 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii va fi marcată în Sălaj printr-o serie de manifestări dedicate armei.

Programul activităţilor prilejuite de Ziua Pompierilor din România a debutat joi, 7 septembrie, cu competiţiile de volei şi fotbal organizate în cadrul "Cupei 13 Septembrie", la care au participat echipele reprezentative ale inspectoratelor judeţene de poliţie, jandarmi, UM Zalău,SRI, STS, Primăria Zalău şi Primăria Şimleu.
Cei interesaţi să vadă tehnica de luptă a pompierilor sălăjeni vor putea vizita atât sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj, cât şi subunităţile din judeţ, în perioada 11-13 septembrie, în cadrul "Zilelor porţilor deschise".

În perioada amintită, în intervalul orar 9-15, pe platoul de marmură din centrul Zalăului vor funcţiona un punct de informare preventivă privind situaţiile de urgenţă, unul privind cariera profesională de pompier/paramedic în cadrul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi un altul cu privire la activitatea de voluntariat în cadrul proiectului „Salvator din pasiune”derulat la nivelul ISU Sălaj, precum şi un atelier de divertisment pentru copii.
În aceeaşi locaţie, în 13 septembrie, între orele 9 şi 15, pompierii sălăjeni îşi vor prezenta tehnica de intervenţie la incendii, descarcerare şi alte situaţii de urgenţă şi vor efectua diverse exerciţii şi aplicaţii demonstrative.

Vă mai recomandăm:

Pompierii, în concurs. Cine sunt cei mai pricepuţi salvatori FOTO

Concluzii îngrijorătoare după exerciţiul cu sirene. Mai mult de jumătate dintre alarmele din Zalău sunt defecte

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite