VIDEO Scandal în Consiliul Local Bârlad. Pesediştii au fugit pe scările laterale, iar opoziţia a rămas cu „buza umflată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţa CL Bârlad FOTO Sabina Ghiorghe
Şedinţa CL Bârlad FOTO Sabina Ghiorghe

Proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier local al doctorului Octavian Marcu i-a pus pe fugă pe consilierii PSD. Aceştia au abandonat şedinţa şi i-au lăsat pe consilierii aflaţi în opoziţie să vorbească singuri.

Cea de-a patra încercare a consilierilor PD-L de eliminare din Consiliu Local (CL) a fostului membru de partid şi candidat la fotoliul de primar la alegerile din 2012, doctorul Octavian Marcu, s-a soldat cu un nou eşec. Aceeaşi soartă a avut-o şi proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier local al lui Relu Valentin Bădărău (PP-DD). Acestea fiind ultimele proiecte de pe ordinea de zi au rămas ca-n plop, majoritatea pesedistă din CL adoptând tehnica „taci şi fugi”. Marcu şi Bădărău au lipsit de la şedinţă. Nu e pentru prima dată.

Consilierii PSD au cerut o pauză de 5 minute pentru a se consulta. A rămas de strajă doar pesedistul Marius Chiţiga, fiind preşedinte de şedinţă. După aproape un sfert de oră a dat „sentinţa”: „Consilierii PSD nu au căzut la o înţelegere şi au decis să părăsească şedinţa”.

Imediat au început vociferările opoziţiei, doar că nu a mai avut cine să-i asculte. Chiţiga a băut o gură de apă din mers şi a ieşit din sală fără să mai salute.

Daniel Buzamăt (VIDEO), consilier PD-L, a anunţat că va recurge la instanţă: „Este pentru a patra oară când se întâmplă acelaşi lucru. Vă anunţ că vom face plângeri penale împotriva consilierilor PSD, nominal”.

Intervenţiile colegilor din PP-DD au rămas şi ele vorbe-n vânt, neavând cine să-i asculte.

Deranjat de situaţie s-a arătat şi Dumitru Boroş, consilier PNL şi preşedinte al Comsiei Juridice: „Au sabotat ordinea de zi. Intenţionat au pus la sfârşitul şedinţei proiectele privind încetarea mandatelor celor doi. Nu se pune problema dacă este legal, ci vorbim de moralitate”.

Octavian Marcu a fost exclus din PD-L în vara lui 2013 după izbucnirea scandalului sexual cu minora Adriana-Elena Motaş şi deschiderea cercetărilor penale pentru şantaj sexual, dispariţia adolescentei şi omor. Procurorii au clasat dosarul de omor chiar pe 27 februarie. Marcu a rămas consilier datorită susţinerii primite de la gruparea pesedistă.

Citeşte şi: 

Medicul Octavian Marcu, suspectat de uciderea unei adolescente, exclus oficial din Partidul Democrat Liberal

Recompensă de 2.ooo de euro pentru adolescenta dispărută în cazul medicului bârlădean Octavian Marcu

Medicul Octavian Marcu face victime colaterale. Un coleg de-al său a intrat şi el în atenţia organelor de anchetă

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite