VIDEO Reţeaua de sclavie din judeţul Bacău va fi judecată la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei bărbaţi au fost arestaţi anul trecut FOTO:adevarul
Cei trei bărbaţi au fost arestaţi anul trecut FOTO:adevarul

Cei trei bărbaţi din Bacău, arestaţi în toamna anului trecut sub acuzaţia de trafic de persoane, vor fi judecaţi la Tribunalul Vaslui, aceştia fiind trimişi în judecată de procurorii DIICOT Iaşi la finele săptămânii trecute.

Gheorghe Gh. Niţă, Cătălin Panainte şi Gheorghe I. Niţă au fost arestaţi în toamna anului trecut, după ce mai multe persoane din satul vasluian Slobozia, comuna Gârceni, i- au reclamat la poliţie că au fost exploatate şi  obligate să muncească în nişte condiţii greu de imaginat. 

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada august - septembrie 2012, inculpaţii Gheorghe Ghe. Niţă (37 de ani), Cătălin Panaite (34 de ani) şi Gheorghe I. Niţă (54 de ani), din Bacău, au recrutat un număr de 25 de victime din judeţul Vaslui, dintre care opt minori cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, le-au transportat în comuna Zăbala, satul Peteni, judeţul Covasna şi le-au exploatat prin obligarea la muncă în agricultură, la cules de cartofi.

Mai mult, victimele au fost în mod repetat supuse unor violenţe fizice şi psihice şi cazate în condiţii improprii, fără a li se asigura hrana şi igiena corespunzătoare.

Cercetările în acest caz au fost desfăşurate de lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi Iaşi, dosarul fiind instrumentat de procurorii DIICOT Iaşi. Nu mai puţin de 141 de victime au fost identificate în acest dosar. Primul termen de judecată este programat la pentru 13 martie, la Tribunalul Vaslui.

Astăzi magistraţii vor judeca menţinerea stării de arest, pe care o cer procurorii DIICOT pentru cei trei inculpaţi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite