VIDEO Patronul unui club din Vaslui, încătuşat de poliţişti: „Ţi-aş crăpa mesele de cap. Te crezi şmecher?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Mereuţă, administratorul clubului situat în apropierea Liceului „Emil Racoviţă” din Vaslui, acuză doi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipale că l-ar fi umilit şi l-ar fi încătuşat în mod abuziv în incinta localului, pe motiv că a refuzat să se legitimeze.

Incientul a avut loc joia trecută la clubul Migmer, patronat de George Mereuţă. Bărbatul susţine că puţin după ora 24, a fost vizitat de o patrulă de Poliţie, care i-ar fi reproşat că ţine barul deschis peste program şi deranjează liniştea publică, motiv pentru care i-au cerut să se legitimeze. Mereuţă susţine că nu avea buletinul la el, dar s-a oferit să-şi furnizeze datele personale poliţiştilor, pentru a fi verificate prin staţie. A fost refuzat. 

”M-au lovit cu cătuşele de braţ, pretinzând că nu se deschid”

”În seara de 8 septembrie după ce am închis unitatea, programul fiind până la ora 24, mă aflam  încă în local făcând monetarul şi necesarul de marfă pentru ziua următoare, moment în care în incinta unitatii a intrat o patrulă de politie, cerându-mi actul de identitate. Poliţiştii trecând  prin zona şi văzând câteva persoane la uşa localului, care părasiseră localul înainte de ora închiderii, dar care s-au mai oprit la o ţigară pe scările unităţii, au crezut că unitatea este încă deschisă şi au urcat pentru a vedea ce se întamplă. Le-am explicat ca este închis, dar ei îmi cereau în mod insistent un act de identitate. M-am oferit sa le dau datele personale, dar au refuzat. Aflându-mă după tejgheaua barului, unul dintre agenti a venit după mine, moment în care l-am întrebat ce se întamplă, eram nedumerit si l-am întrebat dacă nu cumva pentru neprezentarea actului de identitate mă duc la secţie în cătuse. În momentul acela, unul dintre agenţi a scos cătuşele, m-a lovit de trei ori peste braţul drept, pretinzând că acestea nu se deschid şi m-au scos afară din unitate împingându-mă către duba de poliţie. unde am fost îmbrâncit pentru a urca în maşină”, declară George Mereuţă.

Bărbatul afirmă că le-a precizat poliţiştilor că este singura persoană care poate încuia localul, însă oamenii legii nu au ţinut cont, astfel că barul a rămas deschis şi nesupravegheat.

 Mereuţă susţine că a fost insultat de poliţişti care i-ar fi jignit familia, soţia, care nu fusese prezentă la incident, fiind numită ”panaramă”, iar el fiind accuzat că are comportament de ”şmecher” şi se crede interlop.

”Ţi-aş crăpa mesele de cap”

”Domnul poliţist Paul Neamţu mi-a reproşat că mă cred Alis (n.r. Alis Gentimir este catalogat drept liderul lumii interlop în Vaslui). De când a ajuns Alis un reper pentru Poliţia din Vaslui? Vazându-l pe domnul Neamţu Paul atât de nervos şi recalcitrant l-am intrebat dacă nu cumva urmează să fiu şi bătut, acesta răspunzându-mi că ”mi-ar crapa mesele de cap”, dar codul deontologic nu-i permite. În timp ce mă insulta avea grija în permanenţă ca uşa încăperii să fie închisă că să-si continue seria de înjurături şi ameninţări la adresa mea. În toată această perioadă am fost ţinut încătuşat cu toate că nu am avut un comportament recalcitrant, stăpânindu-mă în faţa injuriilor aduse. Consider că tot ceea ce s-a întamplat a fost un abuz din partea agenţilor de politţe asupra mea şi doresc să se ia masurile ce se impun în astfel de situaţii”, a mai afirmat Mereuţă.

Administratorul clubului susţine că se simte vânat de poliţiştii de la Ordine Publică care în ultima lună l-ar fi amendat de încă două ori, pe motiv să locatarii din zonă se plâng că muzica este prea tare. Mereuţă susţine că de fapt, poliţiştii caută persoane pe stradă pentru a le legitima şi le solicită să depună plângere împotriva sa.

Reacţia Poliţiei

În replică, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui afirmă că echipajul de plasat joia trecută la clubului lui George Mereuţă s-a deplasat în zonă în urma unui apel la 112.

”A fost un apel la 112 care a sesizat că mişica din respectivul local deranjează liniştea publică. Domnul în cauză a refuzat legitimarea, motiv pentru care a fost condus la secţie. A fost încătuşat pentru că a înjurat poliţiştii. A fost sancţionat contravenţional cu 1500 de lei. Dacă este nemulţumit are dreptul să conteste în instanţă sancţiunea primită”, a precizat Ştefan Sofronie, responsabil mass media din cadrul IPJ Vaslui.

Considerând că a fost victima unui abuz, George Mereuţă a înaintat o plângere Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, solicitând tragerea la răspundere a agenţilor de poliţie.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite