Vaslui: Datori vânduţi pentru filme 3D şi saună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băncile comerciale care vor dori să crediteze Primăria cu această sumă se pot înscrie de astăzi la licitaţie. Împrumutul va fi returnat în 25 de ani. Bârlădenii nu cred că asta ar trebui să fie prioritatea acum.

Două clădiri în paragină din Bârlad ar putea fi transformate în bijuterii de către autorităţile locale. Este vorba despre Cinematograful „Victoria“ şi de Baia Comunală, locaţii în care nu s-a investit nimic în ultimii ani. În locul vechiului cinema va fi amenajat un nou complex cinematografic în care vor fi proiectate şi filme în format tridimensional. În ceea ce priveşte Baia Comunală, locaţie „stăpânită“ în prezent de boschetarii din oraş, va fi ridicat un centru modern de sănătate care va fi dotat, printre altele, cu saună şi saloane de masaj.

Împrumut pe 25 de ani
Edilii bârlădeni intenţionau să facă acest credit încă de anul trecut, însă abia acum au primit avizele necesare din partea Guvernului. „S-a deblocat garanţia guvernamentală pentru realizarea acestui credit. Astăzi lansăm invitaţia pentru participare la licitaţia creditului, la care aşteptăm mai multe bănci. Cea care va oferi condiţiile cele mai bune va câştiga şi după aceea vom putea începe investiţia“, ne-a declarat Constantin Constantinescu, primarul Bârladului. Edilul a mai precizat că împrumutul pe care Consiliul Local al municipiului îl va face va fi returnat în 25 de ani. Valoarea totală a creditului va fi de 11 milioane de lei. Din această sumă, 4,75 de milioane de lei vor fi destinaţi modernizării Băii Comunale, iar cu 6,3 milioane de lei va fi modernizat cinematograful. Lucrările ar putea începe anul viitor.

„Ideea este bună, dar nu e momentul“
Faptul că pentru următorul sfert de secol Consiliul Local Bârlad va fi dator vândut către bănci îi nemulţumeşte pe cetăţeni. Oamenii spun că sunt alte investiţii stringente care ar trebui realizate în oraşul rulmenţilor, cum ar fi reabilitarea străzilor sau alocarea de bani către spitale şi şcoli.

„E foarte frumos că se fac astfel de obiective în oraşul nostru, însă nu cred că acum e momentul pentru aşa ceva. Sunt multe străzi care ar trebui reparate şi alte probleme mai grave care ar trebui realizate mai întâi“, ne-a spus Lucian Cristea, student.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite