REZULTATE BACALAUREAT 2013 Peste 320 de contestaţii depuse în Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba română FOTO:adevarul
Cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba română FOTO:adevarul

Un număr de 322 de candidaţi care au participat la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au arătat nemulţumiţi de rezultatele obţinute şi au depus contestaţii.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, din cele 322 de contestaţii, o treime au fost la limba şi literatură română. Pe locul doi în topul materiilor contestate se află matematica, cu 77 de lucrări, urmată de biologie, cu 60 de contestaţii şi geografie, cu 45 de contestaţii. 

„Ne aşteptăm la o creştere cu un procent-două a promovabilităţii după rezolvarea contestaţiilor, aşa cum s-a întâmplat şi în anii din urmă. Aceasta în condiţiile în care dintre cei 981 de candidaţi declaraţi respinşi la sesiunea din toamnă, 231 au avut medii între 5 şi 6, mulţi chiar între 5,80 şi 5,90, deci la limită“, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul şcolar general al ISJ Vaslui. 

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat înainte de depunerea contestaţiilor este de 23,26% în judeţul Vaslui. Rezultatele finale vor fi afişate mâine, 5 septembrie. 

Citeşte şi:

REZULTATE BACALAUREAT 2013 Doar 23.26% dintre candidaţi au luat examenul maturităţii în judeţul Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite