Primarul vasluian care ameninţa că va pleca la cules căpşuni în Spania, din cauza salariului mic, găsit incompatibil de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gelu Pecheanu, primarul comunei Drânceni, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate pentru conflict de interese, fiind acuzat că în 2011 a concesionat 75,22 de hectare din domeniul public intreprinderii individuale a fiului său.

 „În perioada exercitării mandatului de primar (2008 – 2012), a încheiat un contract de concesiune având ca obiect explotarea unei suprafeţe de 75,22 ha, proprietate privată a Comunei Drânceni, cu Intreprinderea Individuală Pecheanu Bogdan Victor Lucian, al cărei titular este fiul acestuia. În perioada 2011 – 2013, Intreprinderea Individuală Pecheanu Bogdan Victor Lucian a beneficiat de subvenţii A.P.I.A. în sumă de 94.301,44 Lei, la baza obţinerii acestor sume de bani stând şi contractul de concesiune menţionat mai sus. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art.76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, şi art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, se arată în comunicatul ANI.

Gelu Pecheanu este primarul care în urmă cu două luni ameninţa că îşi va da demisia de la Primărie pentru a pleca la muncă în străinătate, alături de ceilalţi angajaţi ai primăriei, nemulţumit de salariu mic şi subfinanţarea comunei.

Referitor la acuzaţiile ani, primarul susţine că nu a încălcat legeai, motivând că acordarea concesiunii s-a făcut respectând toate procedurile legale.

„S-a făcut o licitaţie la care au participat mai mulţi ofertanţi, printre care şI fiul meu. Nu a fost vorba de atribuire directă. Totul a fost la vedere. Se poate verifica. Au fost îndeplinite toate condiţiile legale, există o hotărâre de consiliu local care a primit viza de legalitate de la Prefectură prin care eram împuternicit de consilieri să semnez acest contract de concesiune. Nu mă simt cu nimic vinovat, câtă vreme nu am dat bani de la bugetul local, ci dimpotrivă, băiatul, în calitate de contribuabil, a adus sume importante la buget. Deocamdată nu am primit nici o înştiinţare oficială, când o voi primi, voi ataca această decizie în instanţă, pentru că, repet, nu mă simt cu nimic vinovat!”, a declarat Gelu Pecheanu, primarul comunei Drânceni.
Primarul spune că a respectat legea şi că fiul său are dreptul să muncească cinstit sau să aibă afaceri în comuna în care trăieşte, chiar dacă tatăl său este primar.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite