Primarul comunei Deleni, acuzat de ANI de conflict de interese. Edilul şi-a rezervat postul de funcţionar în cadrul primăriei, în timpul celor două mandate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Zanfir sursă foto: Vremea Nouă
Vasile Zanfir sursă foto: Vremea Nouă

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese de către Vasile Zanfir, primarul comunei Deleni.

La nici jumătate de an de la trimiterea în judecată alături de deputatul Dan Bordeianu, primarul comunei vasluiene Deleni, Vasile Zanfir se află din nou în vizorul procurorilor, fiind acuzat de inspectorii de integritate de conflict de interese. În fapt, primarul, aflat la al doilea mandat, este acuzat că şi-a păstrat postul de funcţionar public deţinut în cadrul primăriei, prelungindu-şi în mod ilegal suspendarea din post.

”La data de 12 Iulie 2012, a semnat, în calitate de primar, dispoziţia prin care şi-a prelungit suspendarea de drept a raportului de serviciu din calitatea de funcţionar public de execuţie în aparatul de specialitate al Primăriei Comunei Deleni (ca urmare a validării alegerii acestuia în funcţia de Primar al Comunei Deleni) pe întreaga durată a mandatului de 4 ani cât îndeplineşte funcţia de primar (iunie 2012 - iunie 2016), asigurându-şi pentru sine un folos material, constând în menţinerea postului de funcţionar public până la revenirea acestuia în funcţia publică. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, Judeţul Vaslui, în acest caz”, se arată într-un comunicat al ANI.
Primarul Vasile Zamfir se află în faţa unui nou dosar penal, după ce în luna august, procurorii DNA au dispus trimiterea sa în judecată alături de deputatul Dan Bordeianu şi soţia acestuia din urmă, fiind acuzat că a decontat 17 facturi reprezentând lucrări de reabilitare a unui drum de firma familiei parlamentarului, fără ca acestea să fie efectuate în totalitate şi fără a respecta proiectului. Având în vedere calitatea de parlamentar a lui Dan Bordeianu, dosarul se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite