O femeie i-a şocat pe medici. A băut dezinfectant şi ulei de masaj, iar acum se zbate între viaţă şi moarte

0
0
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Medicii Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi se luptă să salveze viaţa unui femei din judeţul Vaslui, alcoolică cronică, care a băut mai multe lichide toxice, printre care se numără un dezinfectant pentru suprafeţe şi ulei pentru masaj.

Pe 30 mai, femeia a fost transferată de la un spital din Vaslui la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi, unde medicii îi fac dializă, în speranţa că îi vor putea salva viaţa. 

Nu se cunoaşte cu exactitate ce cantitate de lichide a ingerat vasluianca, însă medicii spun că este o combinaţie de lichide toxice pe care nu au mai întâlnit-o. Starea sa era foarte gravă în momentul internării.

„Este din păcate o creştere în frecvenţa pacienţilor cu intoxicaţie cu alcool sau alcool toxic. În ultima săptămână au fost trei pacienţi internaţi în urma intoxicaţiei cu alcool, toţi fiind în stare foarte gravă. Consumul de alcool, şi mai ales de alcool la care nu cunoaştem sursa, este extrem de periculos, cantităţi foarte mici de alcool de etiologie industrială pot duce la deces”, a declarat conferenţiarul doctor Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale, scrie Vremea Nouă.

Femeia se află internată în prezent în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”, fiind intubată şi ventilată mecanic.  

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Un şofer amendat pentru alcoolemie a obţinut în instanţă anularea amenzii, arătând că în sânge nu a avut alcool. Cum a explicat rezultatul testului

UPDATE Şoferul care a provocat un accident în Bucureşti având o alcoolemie de 1,14 mg/l a fost arestat

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite