Incendiu la Bârlad: au ars şase case.  Focul a fost stins după cinci ore. Zece persoane, cazate la internatul unui liceu - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ISU Vaslui
Foto ISU Vaslui

Un incendiu puternic a cuprins, duminică după-amiază, şase locuinţe şi anexe ale acestora din Bârlad, judeţul Vaslui. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale. Trei persoane au suferit atacuri de panică,, iar în total sunt afectate 18 persoane. Intervenţia pompierilor a fost dificilă întrucât casele sunt aproape lipite. Incendiul a fost stins după cinci ore. 10 persoane au fost adăpostite în internatul unui liceu.

UPDATE 20:40  ISU Vaslui a intervenit la incendiu cu 11 autospeciale, între care cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autospeciale multifuncţionale, o ambulanţă SMURD tip B2 (EPA), iar Serviciul de Ambulanţă cu o autospecială tip B.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta la şase locuinţe şi mai multe anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la alte case şi anexe. 

În sprijinul pompierilor, au intervenit SPSU din cadrul SC Rulmenţi SA Bârlad, precum şi alte două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Bacău şi Galaţi.

Trei persoane au suferit atacuri de panică şi au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală. 

18 persoane au fost evacuate, zece dintre acestea urmând a fi relocate în căminul internat al Liceului "Mihai Eminescu" din localitate. Dintre cele zece persoane care vor fi cazate în căminul internat, o femeie este imobilizată într-un cărucior cu rotile, aceasta fiind transportată de echipajul ambulanţei SMURD. 

"După aproximativ cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Au fost afectate şapte locuinţe, între care un duplex, precum şi tot atâtea anexe gospodăreşti. Au ars aproximativ 600 metri  pătraţi acoperiş din tablă pe astereală din lemn. S-au deteriorat aproximativ 300 metri pătraţi acoperiş şi peste 400 metri pătraţi planşeu", a transmis, duminică seara, ISU Vaslui.

Intervenţia a fost coordonată de prefectul judeţului Vaslui, Marcel Lăudatu, şi condusă de colonelul Niculae Tătaru, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al Judeţului Vaslui.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

***

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al judeţului Vaslui a anunţat că intervine cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autospeciale multifuncţionale, o ambulanţă SMURD tip B2 (EPA) şi echipaje specializate pentru limitarea şi lichidarea unui puternic incendiu izbucnit la mai multe locuinţe din municipiul Bârlad, în cartierul Deal, pe strada Crângului.

"În acest moment, incendiul se manifestă la nivelul a şase locuinţe şi mai multe anexe gospodăreşti. Există pericolul de propagare a incendiului.

În sprijinul pompierilor, a venit şi SPSU din cadrul SC Rulmenţi SA Bârlad. De asemenea, în sprijinul pompierilor vasluieni vor veni şi două autospeciale de stingere cu apă din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Galaţi şi Bacău", a transmis ISU Vaslui.

De asemenea, Serviciul de Ambulanţă Vaslui intervine cu o autospecială tip B. 

Conform ISU Vaslui, trei persoane au suferit atacuri de panică şi au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală.

Sunt afectate 18 persoane, într-una din case locuind mai multe familii.

"Incendiul se manifestă cu violenţă şi este foarte greu de lichidat din cauza faptului că, în acea zonă, casele sunt aproape lipite una de cealaltă prin intermediul anexelor gospodăreşti. Acţiunea este condusă de colonel Niculae Tătaru, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii dede Urgenţă "Podul Înalt" al Judeţului Vaslui", au menţionat reprezentanţii ISU.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite