FOTO Viorel Dumitraşc, afaceristul care şi-a pus capăt zilelor prin spânzurare, înmormântat creştineşte cu slujbă în biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Dumitraşc a fost înmormântat creştineşte FOTO Sabina Ghiorghe
Viorel Dumitraşc a fost înmormântat creştineşte FOTO Sabina Ghiorghe

Peste 100 de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Viorel Dumitraşc, patronul Urban Proiect SA, cea mai prolifică firmă de construcţii din Bârlad. Familia a obţinut dispensă pentru ca acesta să aibă parte de slujbă în biserică

Slujba de înmormântare a fost ţinută în biserica “Sfântul Ioan” şi a fost susţinută de doi preoţi. Slujba a început puţin după ora 12 şi după câteva zeci de minute, la ora 12.50, trupul neînsufleţit a fost scos din biserică.

Cortegiul funerar a făcut un prim popas în faţa vilei în care a locuit acesta, apoi a făcut un ocol pe strada Republicii şi a trecut prin faţa Primăriei Bârlad. Convoiul de oameni urmat de coloana de maşini s-a îndreptat către sediul firmei unde acesta şi-a pus capăt zilelor, urmând traseul prin faţa Poliţiei (pe constrasens, strada fiind cu sens unic).

Viorel Dumitraşc a fost îngropat în cimitirul Eternitatea, aproape de Monumentul Eroilor, nu în colţul din cimitir destinat sinucigaşilor.

viorel dumitrasc pe ultimul drum

Alături de familia îndoliată s-au aflat prieteni şi afacerişi din urbe, dar şi câţiva foşti colegi de partid (PSD). Ex-primarul Constantin Constantinescu s-a enumarat printre cei care l-au condus pe ultimul drum. Acesta s-a ascuns de ochii presei şi s-a menţinut în urma convoiului. Mai mult, a râs arogant în faţa ziariştilor care i-au cerut să stea la fotografiat.

Viorel Dumitraşc s-a sinucis pe 2 decembrie. Trupul acestuia a fost găsit atârnând de un ştreng legat de balustrada scărilor interioare de la sediul firmei pe care o administra. Afaceristul suferea de mai mulţi ani de o depresie şi chiar a avut o internare cu acest diagnostic, în 2009, la Spitalul Municipal de Urgenţă.

viorel dumitrasc pe ultimul drum

La începutul lunii septembrie, procurorii anticorupţie au descins la sediul societăţii Urban Proiect, în paralel cu perchezitiile desfăşurate la Consiliul Judeţean Vaslui şi mai multe primării din judeţ, fiind verificate toate lucrările care au beneficiat de finanţare cu fonduri europene. Tot atunci au fost percheziţii şi la vila fostului primar Constantinescu. Societatea lui Viorel Dumitraşc era considerată drept una dintre firmele de casă ale Primăriei Bârlad şi în ultimii 15 ani a obţinut toate lucrările de construcţii din bani publici din oraş: Centrul de Afaceri Tutova, Judecătoria Bârlad, Pavilionul “Marcel Guguianu”, Centrul cultural-istoric (teatrul şi muzeul), Centrul SPA, Cinematograful Victoria, Şcoala nr. 1 şi modernizarea străzilor din cartierele noi ale oraşului.

Starea de sănătate a lui Dumitraşc a înregistrat o cădere bruscă după percheziţiile DNA de la începutul lui septembrie. În octombrie, afaceristul a putut fi văzut la Judecătoria Bârlad alături de soţie. Slăbise foarte tare şi avea nevoie de sprijinul acesteia pentru a se deplasa.

Citeşte şi:

UPDATE Un cunoscut om de afaceri din Bârlad, aflat în vizorul unei anchete DNA, s-a sinucis. Viorel Dumitraşc nu a lăsat bilet de adio

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite