FOTO VIDEO Peste 8.000 de vasluieni au sărbătorit în stradă Ziua României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 8.000 de vasluieni au ieşit în stradă pentru a admira parada şi tehnica militară pregătită de autorităţi cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Manifestările au debutat la ora 10:00, la Primăria Vaslui, acolo unde a fost prezentată stema oficială a oraşului. La ora 11:00, oamenii s-au adunat în Centrul Civic, la statuia lui Ştefan cel Mare, acolo unde a avut loc o slujbă religioasă oficiată de un sobor format din cinci preoţi, în frunte cu Protopopul de Vaslui, Vasile Pârcălabu.

Au urmat depuneri de coroane din partea oficialităţilor locale şi judeţene, a instituţiilor statului şi a partidelor politice, după care toată lumea a asistat la parada militară ce a avut loc pe strada Ştefan cel Mare. La parada militară au defilat un transportor blindat, angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, ai SMURD, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ai Poliţiei de Frontieră şi Poliţiei Locale.

Aceasta este cea mai amplă acţiune organizată de 1 Decembrie la nivelul municipiul Vaslui în ultimul sfert de secol, efortul financiar depus de primărie pentru parada militară ridicându-se la 30.000 de lei. 

Paradă militară la Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite