FOTO VIDEO Condamnat de două ori cu suspendare, cel mai de temut contrabandist huşean, prins din nou în flagrant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condamnat în vara anului trecut la trei ani de închisoare cu suspendare, liderul contrabandiştilor de ţigări din Huşi, Riu Ţocu, a ajuns din nou dupâ gratii. Acesta a fost prins în urma unei acţiuni a poliţiştilor de frontieră după ce a preluat pe râul Prut  de la traficanţii din Republica Moldova aproape 10.000 de pachete de ţigări


Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră monitorizau de mai multă vreme activitatea lui Riu Ţocu (49 ani), având informaţiile că, după eliberarea din arest preventiv, Riu Ţocu şi-a luat "afacerile" cu ţigări de contrabandă. "În cadrul acţiunii, lucrătorii noştri au oprit în trafic pentru control, la intrarea în municipiul Huşi, un autovehicul marca Renault Trafic, condus de bărbatul în vârstă de 49 ani, despre care existau informaţii că are preocupări în sfera infracţională a traficului cu ţigarete de contrabandă. Faţă de acesta au fost pronunţate anterior două condamnări definitive cu suspendare pentru infracţiuni de contrabandă, fiind stabilit termen de încercare pentru o perioadă de 5 ani", a precizat comisarul Nelu Zaharia, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.
În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite noua colete învelite în folie neagra, un binoclu şi un telefon mobil. Coletele conţineau cantitatea de 184.520 ţigarete, pentru care barbatul nu a putut prezenta niciun document, ţigările fiind preluate de la complicii din Republica Moldova pe râul Prut.
În cadrul acţiunii, poliţiştii de frontieră au efectuat şi percheziţii la domiciliile a doi bărbaţi care erau implicaţi in activitatea infracţională, de unde au ridicat cantitatea de 4.200 ţigarete, două cartele telefonice de provenienţă moldovenească.


Riu Ţocu a fost reţinut şi prezentat în faţa magistraţilor Judecătoriei Huşi, care au dispus arestarea sa pentru 30 de zile. Cele 188.720 ţigarete, în valoare de 90.436 lei, şi microbuzul, în valoare de 17.600 lei, au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor. "Pentru stabilirea întregii arii infracţionale şi a tuturor persoanelor implicate poliţiştii de frontieră colaborează cu autorităţile de frontieră ale Republica Moldova. ", a mai precizat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.


Cunoscut drept liderul contrabandiştilor huşeni, Riu Ţocu a fost arestat pentru prima data în decembrie 2010, alături de alte nouă persoane, printre care şi un poliţist de frontieră, care îi sprijinea în activitatea infracţională. După trei luni de arest preventiv, Ţocu a fost pus în libertate de judecătorii Curţii de Apel Iaşi, care au considerat că nu repreyintă un pericol public. După nici jumătate de an, contrabandistul a fost din nou arestat, fiind prins în flagrant în timp ce transporta un microbuz cu ţigări de contrabandă unei reţele de traficanţi din Dâmboviţa. În ambele dosare a scăpate cu pedepsele suspendate, ultima condamnare fiind aplicată de Tribunalul Dâmboviţa, în vara anul trecut, Ţocu aflându-se în prezent în perioada de încercare.

)

Citeşte şi: 

Ministerul de Finanţe a bătut în retragere şi a renunţat la ordinul care a creat haos în vămi

Podul de şpăgi de peste Prut: negocieri ca la piaţă la Albiţa. Unii angajaţi dădeau rest la banii primiţi mită, alţii stingeau lumina când li se acordau „atenţii”

UPDATE VIDEO FOTO Zeci de mii de euro şi "alte valute" găsite în birourile şi maşinile vameşilor şi poliţiştilor de frontieră de la Leuşeni şi Albiţa

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite