Femeile care au tocmit un „asasin” pentru a-l ucide pe soţul uneia dintre ele. Ce sumă urma să primească cel care trebuia să-l ucidă pe bărbat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Lefter, victima tentativei de asasinat a soţiei şi soacrei FOTO vremeanoua.ro
Gheorghe Lefter, victima tentativei de asasinat a soţiei şi soacrei FOTO vremeanoua.ro

Două femei, mamă şi fiică, au plănuit să îl spânzure pe bărbat ca să pună mâna pe averea acestuia. Cel tocmit pentru a executa ”sentinţa” s-a speriat şi a anunţat Poliţia, iar femeile au ajuns să discute planurile crimei cu doi poliţişti sub acoperire.

Judecătoria Bârlad le-a condamnat pe 18 august pe Maria Bichineţ (73 de ani) şi Laura Lefter (30 de ani), mamă şi fiică, la câte doi ani de închisoare cu executare efectivă pentru încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni. Decizia instanţei nu este definitivă.

„Încercarea de a determina o persoană, prin constrângere sau corupere, să comită o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”, se prevede în Codul Penal.

Femeile, din satul, Măscurei comuna Pogana, judeţul Vaslui, i-au dat 5.000 de lei unui văr pentru a-l ucide pe soţul tinerei. Maria Bichineţ şi Laura Lefter ar fi vrut ca Gheorghe Lefter (40 de ani) să fie dus şi spânzurat în pădure.

Îl voiau spânzurat într-o pădure

Numai că vărul tocmit pentru asasinat s-a speriat şi a anunţat Poliţia, astfel că femeile au fost reţinute. Doi poliţişti sub acoperire, împreună cu cel care trebuia să-l spânzure într-o pădure pe bărbatul de 40 de ani, s-au dus la cele două femei, reuşind astfel să le prindă în flagrant delict.

Gheorghe si Laura Lefter FOTO spynews.ro

Gheorghe şi Laura Lefter FOTO spynews.ro

Cele două femei, bucuroase că are cine le duce planul la bun sfârşit, le-au dat un avans de 1.500 de lei, spunându-le în detaliu cum să îl omoare pe bărbat, şi au fost imediat imobilizate de poliţiştii de la Crima Organizată Vaslui.

Ele îşi doreau ca bărbatul să moară, ca să moştenească averea - cele două case din gospodărie care erau pe numele bărbatului de 40 de ani care urma să fie asasinat. Crima trebuia să aibă loc pe 31 martie 2021.  

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Bucureşti: Un bărbat suspectat că şi-a ucis soţia a fost găsit la patru zile după crimă

Noi detalii în cazul crimei din Cojasca. Bărbatul şi-ar fi ucis nepoţica de 6 ani din răzbunare, după o ceartă cu fratele său

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite