Femeie de 33 de ani, acuzată că şi-a ucis cu cruzime copilul şi apoi i-a dat foc. Reacţia criminalei, mamă a şase copii: „Aşa era mai bine pentru toţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 33 de ani din localitatea vasluiană Todireşti a fost reţinută de procurori, fiind acuzată că şi-a ucis unul dintre cei şase copii. Crima a fost descoperită la o lună după ce a fost comisă.

Din primele cercetări, femeia şi-a ucis copilul pe care l-a născut pe 2 aprilie anul curent. Cazul, însă, a ajuns în atenţia anchetatorilor după ce autoarea a plecat în Germania, spunând rudelor că ar fi făcut întrerupere de sarcină. Una dintre rude a realizat că femeia a minţit, având în vedere că sarcina era mult prea înaintată pentru a putea face avort, astfel că a alertat autorităţile.

În urma cercetărilor, rămăşiţele pruncului au fost descoperite într-o hazna, între timp acoperită. Femeia, care s-a întors în ţară după declanşarea anchetei, a recunoscut anchetatorilor că a născut un copil viu, însă a luat decizia de a-l omorî, invocând că mai avea alţi şase copii. ”Aşa era mai bine pentru toţi”, a declarat aceasta, fără a manifesta vreo urmă de regret.

În faţa anchetatorilor a povestit cu lux de amănunte cum după ce a născut.

”Autoarea a născut singură, acasă, pe 2 aprilie şi a decis să omoare copilul, l-a înjunghiat. Apoi a învelit cadavrul într-un covor şi l-a tinut într-un dulap în casă, timp de trei zile. Pe data de 5 aprilie, profitând de faptul că era singură acasă, a scos cadavrul în curte şi i-a dat foc, cu mai multe haine şi resturi vegetale. Pentru a nu fi surprprinsă de soţ, care ştia că a făcut întrerupere de sarcină, a luat cadavrul cu o furcă şi l-a aruncat în haznaua din curte. Ulterior, şi-a convins soţul să sape o altă groapă pentru o hazna nouă, invocând că ar fi prea plină cea veche. La aproximativ două săptămâni de la comiterea faptei, a luat decizia de a pleca în Germania”, a precizat procurorul Alice Ruja, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. 

Procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a femeii şi au înaintat Tribunalului Vaslui propunerea privind arestarea preventivă a acesteia, sub acuzaţia de omor şi profanare de cadavre.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite