Dumitru Buzatu, reales preşedinte la CJ Vaslui. Consilierii judeţeni au ales un singur vicepreşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Buzatu a fost reales la şefia CJ Vaslui cu 26 de voturi, din 33
Dumitru Buzatu a fost reales la şefia CJ Vaslui cu 26 de voturi, din 33

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost ales sâmbătă, 25 iunie, în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, obţinând astfel al doilea mandat consecutiv la şefia judeţului.

Candidat pe locul 17 pe listele de consilieri judeţeni, Dumitru Buzatu a câştigat lejer funcţia de preşedinte, cu 26 de voturi, din totalul de 33, confirmându-se astfel că poziţionarea sa pe listele electorale a fost doar o strategie politică. Buzatu a primit şi votul a trei dintre cei zece consilierii liberali, gest care a stârnit nemulţumirea conducerii judeţene a PNL care a ameninţat cu excluderea consilierii care l-au votat pe Dumitru Buzatu.

Şedinţa de investire a Consiliului Judeţean Vaslui a fost prezidată de cel mai în vârstă consilier, Constantin Ştefănescu, respectiv cei mai tineri - Eduard Popica şi Mădălin Căciulă. La eveniment au fost prezenţi şefi de servicii deconcentrate, primarii oraşelor şi municipiilor din judeţ precum şi parlamentari ai PSD: Ana Birchal, Gabriela Creţu, Doina Silistru, Dan Bordeianu, Victor Cristea şi Adrian Solomon.

Pentru cele două funcţii de vicepreşedinte au fost propuşi Ciprian Trifan de la PSD şi Emil Dorin de la ALDE. Cu 26 de voturi pentru şi 7 împotrivă a fost ales în funcţie Ciprian Trifan, în timp ce Emil Dorin de la ALDE a obţinut 5 voturi pentru şi 28 împotrivă, nefiind validat ca vicepreşedinte. 

La propunerea preşedintelui Dumitru Buzatu, consilierii judeţeni au decis ca al doilea vicepreşedinte al CJ Vaslui să fie ales într-o şedinţă ulterioară. 

În mandatul 2012-2016, funcţiile de vicepreşedinte au fost ocupate de Corneliu Buchineţ şi Vasile Mihalachi. Alături de Dumitru Buzatu, aceştia şi-au împărţit funcţiile din conducerea judeţului în ultimele trei mandate.

Ciprian Trifan este cel mai tânăr vicepreşedinte al CJ Vaslui. În vârstă de 38 de ani, Trifan a deţinut funcţia de director al Oficiului Registrului Comerţului Vaslui. El este şi secretar executiv al PSD Vaslui, fiind considerat unul din oamenii de bază ai PSD pe plan local.

”Va fi un mandat de vicepreşedinte în care îmi doresc să armonizăm strategia judeţului Vaslui cu strategia unităţilor administrativ teritoriale, un mandat în care sper să îmbunătăţim dialogul şi colaborarea cu unităţile administrativ teritoriale, un mandat în care voi pune în slujba bunăstării toată cunoştinţa, priceperea şi dăruirea”, a declarat Ciprian Trifan, după alegerea sa în funcţia de preşedinte. 

Protopopul de Vaslui: ”Renunţaţi la disputele politice”

Prezent la şedinţa de constituire a CJ Vaslui, protopopul de Vaslui, preotul Adrian Chirvasă, i-a felicitat pe noii consilieri pentru mandatele câştigate şi i-a îndemnat pe toţi să fie aproape de problemele cetăţenilor şi să renunţe la lupta politică. ”Îi felicit pe toţi consilierii şi îi rog să se aplece cu toată bunăvoinţa spre lucrurile pe care oamenii vin să le solicite aici, căci nu este bucurie mai mare decât să vezi că ai împlinit nu lucru pentru un om. Când ne străduim să facem bine celor din jurul nostru ne facem nouă bine. Totodată, vă îndemn să renunţaţi la disputele politice, pentru că alegerile au trecut şi trebuie să faceţi treabă. Sper că în continuare Biserica să aibă aceeaşi bună colaborare cu CJ”, a declarat protopopul de Vaslui după investirea consilierilor judeţeni. 

CJ Vaslui are în componenţă 20 de reprezentanţi ai PSD, 10 de la PNL şi 3 de la ALDE. Cinci dintre consilierii judeţeni aleşi în urma scrutinului din 5 iunie au fost invalidaţi după ce au renunţat la postul de consilier judeţeni pentru alte funcţii publice. Este vorba de parlamentarii Florin Ciurariu şi Nelu Tătaru, primarul de Bârlad Dumitru Boroş, consilierul local din Negreşti, Cristian Rusu şi Mihai Ponea, vicepreşedinte ANSVSA. Locul acestora a fost luat de următorii candidaţi de pe lista partidelor de care aparţin. 

Alţi consilieri judeţeni, aflaţi in incompatibilitate, urmare a altor funcţii publice, urmează să aleagă pentru care post vor opta în următorul mandat. Este vorba de deputatul Irinel Stativă, unul dintre favoriţii pentru cel de-al doilea post de vicepreşedinte, consilierii locali Valeriu Caragaţă, Marius Arcăleanu şi Dan-Liviu Cain.

VasluiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite