Despăgubire uriașă pentru familia unei femei ucise de un șofer beat. A intrat cu mașina într-un grup de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia unei femei, ucisă de un șofer beat și teribilist, a primit despăgubiri record, în valoare de 260.000 de euro. Banii vor fi plătiți prin Fondul de Garantare a Asiguraților, a stabilit instanța.

Instanța a stabilit despăgubiri record pentru familia unei femei decedate FOTO: Arhivă, Adevărul
Instanța a stabilit despăgubiri record pentru familia unei femei decedate FOTO: Arhivă, Adevărul

Tragedia a avut loc în martie 2019. Potrivit cotidianului Vremea Nouă, un șofer de 24 de ani, din cauza vitezei, a scăpat mașina de sub control și intrat în plin într-un grup de oameni, care se afla pe marginea drumului, în localitatea Ghermănești, din județul Vaslui.

În urma impactului puternic, au fost rănite două persoane, iar una dintre ele, o femeie în vârstă de 53 de ani, a suferit leziuni grave. Din păcate, femeia nu a mai supraviețuit. Imediat după accident, polițiștii au stabilit la testarea alcoolscopică, că șoferul avea o alcoolemie de 0,43 g/l în sânge. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, însă deoarece nu mai avea antecedente penale, s-a decis să fie cercetat în stare de libertate pentru „omor din culpă” și „ucidere din culpă”.

După patru ani de procese, familia victimei primește despăgubiri de 260.000 de euro! 

Familia femeii decedate și-a căutat dreptatea în instanță. Astfel, după un proces lung de patru ani de zile, instanța a stabilit că șoferul vinovat trebuie să execute trei ani închisoare.

De asemenea, pentru cele nouă persoane, rude ale femeii omorâte, constituite părți civile în dosar, instanța a decis să dea despăgubiri morale record. Este vorba de suma de 260.000 de euro. Suma ar fi trebuit achitată de firma de asigurări Euroins, însă cum aceasta a intrat în faliment, va fi plătită de Fondul de Garantare a Asiguraților.

Potrivit presei locale, soțul femeii ucise de șoferul teribilist a primit 50.000 de euro – despăgubiri morale, și 4230 lei – despăgubiri materiale. Pentru cei trei fii ai femeii s-au acordat câte 40.000 euro de fiecare; pentru mama decedatei s-a dispus acordarea a 30.000 euro, iar pentru fiecare dintre cele două surori ale victimei s-au dispus despăgubiri de câte 20.000 euro. Cei doi nepoți vor primi și ei câte 10.000 de euro, fiecare.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite