Cinci pacienţi şi o infirmieră de la spitalul din Vaslui infectaţi cu ”bacteria ucigaşă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spitalul vaslui

Cinci pacienţi şi o infirmieră de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui au fost -au infectat cu bacteria clostridium difficile, cunoscută drept ”bacteria ucigaşă”

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, primele cinci cazuri de infecţie noscomială au apărut la bolnavi internaţi în mai multe saloane ale Secţia de Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui. În aceste condiţii, conducerea unităţii spitaliceşti a luat decizia de a izola pacienţii respectivi într-un singur salon din aceeaşi secţie.

”O infirmieră care lucra în respectivul salon a fost depistată cu aceeaşi infecţie cu clostridium difficile. În consecinţă, s-au dispus o serie de măsuri către spital, respectiv efectuarea dezinfecţiei conform protocoalelor, respectarea circuitelor informaţionale şi a regulilor de igienă”, a declarat, marţi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Topliceanu.
Infirmiera care a contractat bacteria din spital a fost internată în Secţia Infecţioase pentru tratament.

”Angajata noastră s-a prezentat la Secţia de Boli Infecţioase, unde a primit tratamentul corespunzător. Medicul infecţionist nu a putut preciza dacă pacienta a contractat în spital bacteria. S-a aplicat tratamentul specific, am raportat cazul la DSP, aşa cum facem cu toate infecţiile din spital. Din păcate, nu toată lumea înţelege necesitatea respectării unor măsuri riguroase de igienă şi se ajunge la astfel de situaţii. Organizăm permanent instruiri cu personalul, avem dezinfectanţi, dar, cu toate acestea, încă mai există infecţii de acest tip”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Ana Rinder. 

Clostridium difficile, cunoscută ca „bacteria ucigaşă“ este o infecţie agresivă care se manifestă prin febră şi diaree apoasă, boală ce apare la persoane care au stat în spitale şi au făcut tratament excesiv cu antibiotic. Toxina este letală în 20% din cazuri.

Spitalele vasluiene au raportat în luna octombrie la DSP Vaslui un număr de 19 infecţii nosocomiale, dintre care cele mai multe s-au înregistrat la SJU, cea mai mare unitate medicală din judeţ. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite