Cele mai mari scandaluri din şcolile vasluiene: profesorii bătăuşi din incinta unităţilor de învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Vaslui, cele mai mari scandaluri din şcoli au fost provocate chiar de cadrele didactice. Rămâne celebră bătaia dintre profesorii de la Şcoala gimnazială din Viişoara, unde doi foşti iubiţi au mutat disputele conjugale la locul de muncă

Profesorii din şcolile gomnaziale din localităţile vasluiene Viişoara şi din Şuletea vor rămâne pentru multă vreme ca fiind cele mai zgomotoase, care au pus amprenta în mod negativ asupra actului educaţional.

Un prim scandal dintre profesori a avut loc în toamna anului trecut, în luna octombrie, în incinta Şcolii Şuletea. Două cadre didactice s-au luat la ceartă în holul şcolii, în prezenţa elevului de serviciu. Profesoara Alina Năsui (34 ani) i-ar fi reprosat în mai multe rânduri învãtătoarei Carmen Geanina Tamaş (26 ani) că sotul ei, primarul comunei Şuletea, Ciprian Tamaş, are o datorie mai veche către sotul acesteia.

Deranjată de reproşurile colegei, la un moment dat, învăţătoarea a desfăcut capacul de la o sticlă cu suc şi a stropit-o pe profesoară. În replicã, Alina Năsui i-a aplicat câteva palme. Ţipetele învăţătoarei au fost auzite de un alt cadru didactic, sora acesteia, care a încercat să le despartă. Cele trei cadre didactice au intrat în cancelarie, unde au continuat să se îmbrâncească şi să se lovească.

Soţia primaruui de Şuletea a depus o plângere la Poliţie împotriva colegei pe care ulterior a retras-o.

Amorezii de la Viişoara

image

Un alt scandal din şcolile vasluiene, ajuns celebru în toată ţara, este cel de la Şcoala Viişoara. Laura Sandu (33 ani), directoarea şcolii şi Valentin Isac (36 de ani), profesor de engleză şi secretarul şcolii cu jumătate de normă, au uitat că sunt într-o instituţie de învăţământ şi s-au luat la bătaie. Incidentul s-a petrecut în decembrie 2014. Potrivit Laurei Sandu, secretarul şcolii nu-şi făcea treaba cu responsabilitate. Localnicii susţin contrariu, cei doi au avut o relaţie amoroasă timp de aproape 10 ani şi după ce s-au despărţit nu au reşit să separe sentimentele de obligaţiile pe care le au ca şi dascăli. Cert e că s-au bătut ca pe maidan, s-au lovit reciproc cu pumnii şi picioarele. Directoarea a folosit în apărare un pix cu care l-a zgâriat pe fostul iubit, momentan doar coleg şi subordonat.

laura sandu

Amândoi şi-au scos certificate medico-legale şi au dat vina unul pe celălalt. Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui  a dispus ca directoarea să fie decăzută din funcţie, iar profesorul de engleză să fie penalizat cu 15% din salariu timp de şase luni.

Citeşte şi:

VIDEO Bătaie în şcoală. Directoarea unei şcoli din judeţul Vaslui a fost pălmuită de profu' de engleză, fostul iubit al acesteia

Directoarea pălmuită de profu’ de engleză, la un pas să-şi piardă funcţia. Elevii iau lecţii de la profesorii bătăuşi

Bătaie în cancelarie. Două profesoare s-au luat la păruială într-o şcoală din judeţul Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite