Care au fost cele mai frecvente urgenţe medicale de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ambulanţa

Echipajele medicale din cadrul serviciilor de ambulanţă au lucrat la foc continuu în noaptea trecerii dintre ani, traumatismele şi bolile cronice decompensate, pe fondul exceselor alimentare sau de alcool, fiind în topul solicitărilor.

 Din seara de 31 decembrie şi până în dimineaţa de 1 ianuarie, la dispeceratul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui s-au înregistrat 55 de solicitări privind acordarea de asistenţă medicală. 

Cele mai multe dintre solicitări (10) au vizat persoane care suferit diverse traumatisme. Printre aceştia şi doi bărbaţi de 41, respectiv 49 de ani, care au suferit leziuni grave după ce le-au explodat petardele în mâini. Ambii au fost transportaţi spital pentru îngrijiri medicale, ulterior fiind transferaţi la Clinica de Chirurgie Plastică din Iaşi. 

Nu au lipsit nici excesele specifice sărbătorilor: nouă pacienţi au fost transportaţi la spital cu boli cronice decompensate, alţi opt cu colici abdominale, iar cinci persoane au ajuns la spital de Revelion în comă alcoolică. Şi în cazul pacienţilor COVID-19 s-au înregistrat solicitări. Doi pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, care urmau tratament la domiciliu au fost transportaţi la spital în noaptea dintre ani, urmare a agravării simptomatologiei. De asemenea, la cinci gravide le-a venit chiar de Anul Nou, fiind transportate la spital în condiţii de siguranţă pentru a naşte.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Accident violent de Revelion, produs de un tânăr de 19 ani beat: a doborât un stâlp în goana nebună de pe şosea

Clipe de groază pentru o mamă: şi-a găsit cei doi copii inconştienţi în baie

VasluiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite