Captură impresionantă de canabis în Vaslui: cum a transformat un traficant casa bunicilor într-un laborator pentru droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Velu Cornel Maftei a fost reţinut pentru 24 de ore
Velu Cornel Maftei a fost reţinut pentru 24 de ore

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui au realizat una dintre cele mai mari capturi de droguri de risc înregistrată vreodată în judeţ: peste 20 de kilograme de canabis. Plantele erau crescute în două laboratoare improvizate în casa bunicilor unui tânăr de 26 de ani, în satul Horga, din comuna Epureni. Tribunalul Vaslui judecă la această oră propunerea privind arestarea acestuia pentru 30 de zile.

UPDATE: La Tribunalul Vaslui s-a încheiat judecarea propunerii de arestare, judecătorii urmând a pronunţa soluţia la ora 14. În faţa instanţei, tânărul de 26 de ani s-a prevalat de dreptul la tăcere

Ştire iniţială:Poliţiştii de la Crimă Organizată din Vaslui au descins duminică în localitatea Horga unde aveau informaţii că un traficant de droguri a înfiinţat o cultură de cannabis în casa bunicilor. 

În urma percheziţiilor, anchetatorii aveau să descopere un adevărat laborator în care erau crescute plantele, dar şi o canitate importantă de droguri. Traficantul este un tânăr de 26 de ani care s-a mai aflat în vizorul poliţiţtilor SCCO, în 2010 fiind cercetat într-un dosar pentru consum ilicit de droguri.

Condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare, Velu Cornel Maftei (foto jos) a continuat activitatea infracţională în sfera drogurilor. Astfel, crezând că nu va creea suspiciuni tânărul a înfiinţat mai multe culturi de cannabis outdoor şi indoor atât în casa bunicilor săi din satul Horga, comuna Epureni, cât şi într-un solar pe o suprafaţă agricolă din spatele locuinţei.

velu maftei

În casa bunicilor, traficantul a improvizat în două camere un laborator prevăzut cu lumini şi sistem de ventilaţie. În ambele camere erau instalate sisteme cu senzori de căldură şi umiditate. 

În urma perecheziţiilor efectuate duminică,17 decembrie, în satul Horga şi în municipiul Bârlad, lucrătorii de la Crimă Organizată au mai multe telefoane mobile, cântare electronice, precum şi instalaţia laboratorului indoor.

În plus, poliţiştii au descoperit nu mai puţin de 20 de kilograme de cannabis, masă verde, precum şi mai multe seminţe, care au fost înaintate laboratorului de analiză şi profil al drogurilor.

Procurorii Biroului Teritorial Vaslui al DIICOT, care au coordonat ancheta, au dispus reţinerea traficantului pentru 24 de ore. Judecătorii Tribunalului Vaslui judecă la această oră propunere de arestare pentru 30 de zile.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite