Atentate la Bruxelles. Informatician român: „Am trecut prin staţia de metrou unde a fost atentatul. Am avut noroc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Sîrbu (cel din stânga), expert informatician la Bruxelles FOTO Faceboiok
Florin Sîrbu (cel din stânga), expert informatician la Bruxelles FOTO Faceboiok

Atentate la Bruxelles. Bârlădeanul Florin Constantin Sîrbu (40), expert informatician în cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles, a trecut prin staţia de metrou cu jumătate de oră înainte de explozie.

Informaticianul Florin Constantin Sîrbu (40 ani), expert IT în cadrul Comisiei Europene, este unul dintre românii care se află în prezent la Bruxelles. Fără a se panica, urmăreşte pe canalele de ştiri evenimentele şi ţine legătura cu familia şi colegii care nu au reuşit să ajungă la serviciu din cauza închiderii staţiilor de metrou. Potrivit relatărilor sale, toţi belgienii se comportă firesc, ca şi cum evenimentele nu i-ar atinge.

„Am avut noroc, deoarece am plecat mai devreme de acasă pentru a-mi duce copiii la şcoală. În drum spre serviciu, am trecut prin staţia de metrou unde a avut loc atentatul, dar cu o jumătate de oră înainte de explozii. Lucrez în Cartierul European. Nu am asistat la atentate şi nu am fost martor la incidente. Nu e haos şi nu s-a instalat panica. Cel puţin nu aici, unde lucrez eu. Toţi urmărim evenimentele pe canalele de ştiri, ţinem legătura cu familia şi cu colegii care nu au reuşit să ajungă la serviciu din cauza închiderii staţiilor de metrou. Aceştia sunt nevoiţi să vină pe jos la muncă", a spus, pentru "Adevărul", Florin Sîrbu, expert informatician la Comisia Europeană. Bărbatul este stabilit alături de familie la Bruxelles de mai mulţi ani.

Florin Sîrbu este originar din Bârlad. A fost lector universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii "Al. Ioan Cuza" Iaşi până în 2009, când a decis să profeseze în Belgia.

Două explozii au avut loc marţi dimineaţă pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Potrivit presei belgiene, cel puţin 27 de persoane au murit, iar 35 au fost rănite. Alte deflagraţii au avut loc la trei staţii de metrou din apropierea instituţiilor europene.

[<a href="//storify.com/Alinavasile/atentate-teroriste-la-bruxelles" target="_blank">View the story "Atentate teroriste la Bruxelles " on Storify</a>]

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite