Amenzi uriaşe pentru comercianţi vasluieni prinşi cu produse expirate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima săptămână, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vaslui au aplicat amenzi de peste 75.000 de lei şi au oprit temporar de la comercializare produse alimentare şi nealimentare în valoare de peste 65.000 de lei.

Principalele nereguli constatate au fost comercializarea produselor expirate (mici formaţi, ulei măsline, dropsuri, turtă dulce, suc de roşii, bere, colorant var, bronz auriu) şi modificarea valorii comisioanelor percepute de bănci fără notificarea consumatorilor şi fără acordul scris al acestora sau perceperea unui comision de risc, deşi acesta fusese eliminat prin actul adiţional încheiat la contractul de credit. Comisarii au depistat şi comercianţi care, deşi nu erau autorizaţi, se ocupau cu umplerea buteliilor de tip aragaz GPL.

Potrivit CJPC Vaslui, în această perioadă au fost cercetate şi soluţionate nouă reclamaţii primite din partea consumatorilor. În uma cercetărilor efectuate, cinci s-au dovedit a fi întemeiate, una nu a putut fi soluţionată din cauza lipsei elementelor necesare cercetării şi trei au fost redirecţionate.

Citeşte şi

Zeci de kilograme de mezeluri retrase din două supermarketuri din Vaslui, existând suspiciuni că le-au fost modificate termenele de garanţie

Situaţie hilară la Protecţia Consumatorului Vaslui. Angajaţii instituţiei şi-au rărit controalele, din lipsă de combustibil

Încă un comerciant din judeţul Vaslui, prins că vindea loţiunea Alcofarm

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite