ALEGERI LOCALE ÎN JUDEŢUL VASLUI Deşi a fost condamnat pentru corupţie, primarul Ioan Cozma mai vrea un mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul primar democrat liberal al oraşului Negreşti, Ioan Cozma, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat deşi a fost condamnat la închisoare cu suspendare la începutul acestui an pentru fapte de corupţie.

Ioan Cozma a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DNA) în urmă cu doi ani, el fiind acuzat de fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce a falsificat împreună cu un alt angajat al Primăriei din Negreşti documentele unui proiect în valoare de 62.000 de euro.

Primar condamnat, dar cu privilegii şi drepturi intacte

Proiectul prevedea construirea unei fabrici de cărămizi ecologice în oraş în parteneriat cu o asociaţie de rromi. Deoarece investiţia nu s-a mai finalizat, edilul a fost nevoit să returneze banii Uniunii europene din bugetul local.

Se strânge laţul în jurul primarului oraşului Negreşti, Ioan Cozma

Pe 27 ianuarie 2012, Judecătoria Vaslui l-a condamnat pe Ioan Cozma la un an de închisoare cu suspendare pentru felul în care a cjeltuit aceşti bani

„Am cazierul curat, aşa că nu văd care ar fi problema că eu candidez pentru un nou mandat de primar. Nu mă afectează chiar cu nimic acea condamnare. Poate să vină toată justiţia din România să mă judece pentru că, oricum, îmi voi demonstra nevinovăţia. Am făcut recurs la Curtea de Apel Iaşi şi sunt convins că sentinţa îmi va fi favorabilă. Totul este un joc politic făcut de adversarii mei politici", a declarat Ioan Cozma agenţiei Mediafax

Susţinut de conducerea partidului

Conducerea Organizaţiei Judeţene Vaslui a Partidului Democrat Liberal a decis să îl susţină pe Cozma în continuare, deoarece Cozma a transmis preşedintelui partidului că nu mai are probleme cu justiţia.

Primarul Negreştiului, condamnat pentru abuz în serviciu şi fals intelectual

„Domnul Cozma mi-a spus că nu mai are nicio problemă cu justiţia. Dosarul pe care l-a avut s-a închis. Acesta este şi motivul pentru care l-am susţinut în continuare", a declarat pentru Mediafax,  Dan Marian, preşedintele Organizaţiei Judeţene Vaslui a PDL.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Vaslui despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite