A încercat să intre în România cu un pistol încărcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii au găsit pistolul într-o geantă aşezată pe scaunul din dreapta şoferului FOTO: adevarul
Oamenii legii au găsit pistolul într-o geantă aşezată pe scaunul din dreapta şoferului FOTO: adevarul

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa împreună cu inspectori vamali  au descoperit  un pistol cu glonţ şi 9 cartuşe de calibru 9 milimetri în geanta personală a unui bărbat cu dublă cetăţenie, bulgară şi basarabeană.

Bărbatul în maşina căruia s-a găsit arma a intrat în Vama Albiţa la volanul unui autoturism marca Mercedes R 280. El este în vârstă de 34 de ani şi are dublă cetăţenie, bulgară şi basarabeană.

În timpul controlului de frontieră, echipa comună de control formată din  poliţişti de frontieră şi vameşia descoperit ascuns şi nedeclarat, în geanta personală a acestuia, un pistol marca Baikal 442, model MAKAROV, iar în încărcătorul acestuia erau 9 cartuşe cu glonţ de calibru 9 milimetri.

„Poliţiştii de frontieră vasluieni au ridicat arma şi muniţia în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit persoanei în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor“, ne-a declarat Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui cu propunerile legale. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite