VIDEO Românul care a câştigat 1 milion de euro la Loteria franceză, cu un bilet de 5 euro. Îşi ridică acasă o fermă ca în „Dallas”: „În Spania am dormit şi pe jos“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proaspătul milionar, Dumitru Anton la proprietatea sa din localitatea Zegujani FOTO Corina Macavei
Proaspătul milionar, Dumitru Anton la proprietatea sa din localitatea Zegujani FOTO Corina Macavei

Dumitru Anton este românul care în luna iunie 2015 a câştigat un milion de euro la Loteria franceză. Cu un bilet de 5 euro, cumpărat dintr-o suburbie a Parisului, avea să se trezească cu o sumă la care mulţi dintre români nici măcar nu visează.

Românul care a câştigat un milion de euro la Paris este originar din judeţul Gorj, dar este stabilit în judeţul Mehedinţi, unde deţine mai multe proprietăţi. A cumpărat recent foarte mult teren în satul mehedinţeni Zegujani şi aici îşi doreşte să-şi amenajeze o fermă ca în celebrul serial „Dallas”. Banii nu i-au luat minţile poate şi pentru că întodeauana a avut parte de ei. Plecat de mai mulţi ani în străinătate, a reuşit să se descurce printre străini şi să facă bani şi din piatră seacă. O vreme a lucrat în construcţii, iar apoi aducea lucruri second-hand adunate din faţa caselor francezilor şi le vindea în târgul auto din Târgu Jiu.

„Am lucrat în multe domenii, am luat şi ţepe. Prima dată, în 1992 când am plecat în Spania, nu am găsit de lucru şi în prima seară, m-am culcat pe jos şi m-am acoperit cu cartoane. Am căutat patru zile în Spania să găsesc de muncă, apoi m-am întors în Franţa şi acolo a dat bunul Dumnezeu să găsesc în construcţii. A fost foarte greu”, îşi aminteşte proaspătul milionar.

Anton recunoaşte că banii „îţi schimbă viaţa în bine”, dar este important să ştii cum să-i cheltuieşti: „Toată viaţa am avut noroc de bani, dar şi dacă nu te duce tavanul se duc”.

De când se ştie a jucat la loto şi de-a lungul vieţii a câştigat diverse sume de bani, însă nu atât de mari. Ziua de 19 iunie a.c. nu o va uita niciodată fiindcă atunci a tras biletul care avea să-i schimbe viaţa la 180 de grade.

VEZI VIDEO AICI

„Eu joc de 30 de ani, am câştigat şi în ţară, nu sume foarte importante ca asta, dar am câştigat. În Franţa am mai câştigat, cea mai mică sumă a fost de 1500 de euro şi acum asta, cea mare de 1 milion de euro. Săptămânal jucam, lunea, miercurea şi sâmbăta 30 de euro la 5 din 49 şi Euromilion, câte un bilet (2 euro varianta). Într-o zi aveam 7 euro în buzunar şi m-am dus într-un tabac de unde se cumpără biletele loto. Mi-am luat o cafea şi o ţigare şi am mai rămas cu 5 euro şi am luat un bilet cu două variante, fiecare de 2,5 euro, într-o zi de miercuri. Extragerea era vineri. Sâmbătă am verificat biletul şi aparatul mi-a indicat că trebuie să mă prezint la Federaţia de Joc. Angajatul din tabac mi-a explicat că îmi ieşise o serie care acolo este un milion de euro”, povesteşte Dumitru Anton.

O fermă la Zegujani

Vestea că a câştigat un milion de euro nu l-a emoţionat prea tare: „Eu nu sunt prea emotiv, dar m-am gândit că nu o să-mi mai fie greu”

Din banii câştigaţi le-a dat celor patru copii câte 50.000 de euro, iar acum plănuieşte să ridice la Zegujani o fermă ca-n celebrul serial american „Dallas”.

„Banii se duc, dacă bagii mâna în sac şi nu pui, aşa că aş vrea pentru băiatul meu cel mic să-i fac nişte solarii, să-i cumpăr vreo 200-300 de curcani, o stupină cu 100 de stupi, să pun nişte caişi, cireşi, nuci, fiindcă pământ este. Trebuie îngrijit şi puţină muncă, normal, să-l pun la muncă, să vadă cum se câştigă banii. Nu numai la Loto, banii se câştigă şi prin muncă. De altfel, până acum i-am câştigat prin muncă, o muncă foarte grea”, spune Dumitru Anton.

Proaspătul milionar se va mai întoarce în Franţa, doar în vizită, acolo unde are un fiu stabilit cu familia sa.


 

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite