Turnu Severin: Pompierii au abandonat căutările copilului înecat în Cerna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La două săptămâni de la dispariţia lui Nicuşor Georgescu (11 ani) din Topleţ, căutările micuţului au fost întrerupte de pompierii profesionişti ai ISU “Drobeta”.  Singurii care l-ar mai putea căuta sunt pompierii civili din localitate, ajutaţi de localnici care aşteaptă însă scăderea debitului Cernei. 

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” au abandonat căutările în cazul elevului din Topleţ, dispărut în Cerna. De la producerea nefericitului eveniment, mai exact de pe 31 martie, pompierii l-au căutat neîncetat. “Zilnic, o echipă formată din cinci subofiţeri, cu o barcă pneumatică şi cu o autospecială la dispoziţie, l-a căutat pe elevul înecat pe cursul râului Cerna, din Topleţ şi până la Orşova. Căutările s-au făcut atât pe malurile râului, cât şi pe apă”, spune sg. mj. Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al insituţiei.

În primele zile, la operaţiune, au mai participat pompierii civili din localitate, dar şi localnicii, însă din cauza debitului ridicat al râului, au fost nevoiţi să întrerupă, pentru moment, căutările. “L-am căutat cu tot satul, dar cum Cerna e mare, după ploi, ne-am oprit. Copilul e micuţ, poate să fie agăţat pe undeva, pentru că sunt multe sălcii căzute”, ne spune Ilie Haşca, primarul comunei Topleţ.

Autorităţile locale exclud varianta ca micuţul să fi ajuns deja în lacul de la Orşova. “Mâine sunt deja două săptămâni de când copilul a fost dat dispărut. Nu cred să fi ajuns în lac, pentru că ieşea până acum. Cred că e prins undeva pe fundul râului, prin sălcii.

Este posibil ca apa să-l fi băgat sub ele cu ghiozdan cu tot, că ştiţi că băiatul se întorcea de la şcoală. Păcat, era singurul copil al familiei Georgescu. Săracii, sunt disperaţi ca oricare părinţi”, adaugă primarul Ilie Haşca.
     
Mai multe informaţii despre acest caz puteţi citi astăzi în Adevărul de Seară Severin.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite