Turnu Severin: Persoanele defavorizate, integrate pe piața muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele defavorizate vor beneficia de centre de informare Foto: CEPIR
Persoanele defavorizate vor beneficia de centre de informare Foto: CEPIR

Informare, certificate de pregătire profesională și PFA-uri pentru șomerii defavorizați. Programul de dezvoltare finanțat cu peste 2 milioane de lei din Fondul Social European și implementat de CEPIR se va adresa unui număr de peste 1000 de oameni.

Centrul European pentru Promovarea și Integrarea Rromilor(CEPIR) va implementa, în următorii 2 ani, un proiect menit să înlesnească accederea pe piața muncii a rromilor și persoanelor defavorizate.

Programul se va desfășura în județul Mehedinți, cu sprijinul administrațiilor locale din Vânju Mare, Șimian și Strehaia. Concret, până în luna octombrie a anului 2012, vor fi înfințate centre multifuncționale de informare și consiliere, iar un număr de 120 de persoane defavorizate vor beneficia de cursuri gratuite de calificare profesională.

Grupul țintă va căpăta și competențe informatice, dar și certificate de calificare profesională recunoscute. În plus, 1000 de persoane din județ vor participa la sesiuni de infomrare privind găsirea unui loc de muncă sau alegerea domeniilor de calificare.

„Este un proiect care își propune să faciliteze integrarea pe piața muncii a șomerilor tineri, dar și sprijinirea ocupării persoanelor cu situație dificilă, prin dobândirea de competențe care să corespundă noilor cerințe ale pieței și mai ales prin informare și consiliere profesională”, ne-a spus Mirela Sandu, reprezentantul CEPIR în Mehedinți.

PFA-uri pentru șomeri
Un element inedit al programului este autorizarea ca PFA(persoană fizică autorizată) pentru 21 de persoane selectate în funcție de profesia pe care își doresc să o practice și de alți factori ce vor fi stabiliți ulterior.

Contractul de finanțare pentru implimentarea proiectului a fost deja semnat, iar valoarea totală a proiectului depășește 2 milioane de lei, bani proveniți din Fondul Social European, cu titlu de cofinanțare.

Proiect pentru 1200 de oameni
Programul inițiat de instituția craioveană este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 5, privind promovarea măsurilor active de ocupare, dezvoltarea și implementarea acestora.

Circa 1200 de persoane vor beneficia de acest program, ce se va finaliza în anul 2012.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite