Turnu Severin: FOTO/ Saună în saloanele Spitalului Judeţean/Se caută sponsori pentru aer condiţionat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Punctele fierbinţi sunt la Ortopedie, unde pentru pacienţii cu atele gipsate căldura e insuportabilă, dar şi în secţia Cardiologie.

La temperaturi zilnice de peste 35 de grade, saloanele Spitalului Judeţean au devenit cuptoare. Cel mai greu este pentru pacienţii internaţi în secţiile Ortopedie şi Cardiologie, care sunt nevoiţi să suporte o căldură insuportabilă.

„E foarte cald. Transpirăm. Dormim foarte greu, ca într-o saună. Stăm cu geamurile deschise, e curent, am şi spondiloză... nu avem ce să facem. Altă aerisire nu avem”, ne spune Elisabeta Sârbu, din Orșova, internată în Spitalul Judeţean, de mai bine de o lună.

Elisabeta Sarbu, internată de mai bine de o lună în spital, spune că de-abia mai rezistă de căldură

image

În saloane, abia se mai poate respira cu geamurile deschise, iar noaptea pacienţii spun că parcă stau în saună. “E foarte, foarte cald. Transpirăm continuu. E înăbuşeală… Dacă nu deschidem geamurile şi uşa, suntem terminaţi”, ne-a spus Camelia Velcu, internată la Ortopedie. 

Nici 10% din saloane nu au aer condiţionat
Din păcate, mai puţin de zece la sută din saloanele unităţii sanitare au aer condiţionat. „Căldurile sunt, de la zi la zi, mai greu de suportat. În Spitalul Judeţean nu există aer condiţionat in toate saloanele. Este un numar insuficient.

Normal ar fi să fie în fiecare salon, ca fiecare bolnav internat să stea în conditii decente, să aibă o temperatură ambientală confortabilă. În momentul de faţă, foarte puţine saloane sunt dotate: la ATI, Cardiologie şi Maternitate (două saloane). Foarte puţin faţă de necesităţi”, ne-a spus  Denise Buzulică, managerul Spitalului Judeţean Severin.



Din nouă săli de operaţie, doar trei au aer condiţionat, pus pe banii medicilor. „În spital, doar câteva secţii sunt făcute pe banii publici, restul sunt din sponzorizări. În cardiologie şi boli coronariene, sunt câte trei saloane făcute din sponsorizare, iar cabinetele medicilor şi asistenţilor sunt făcute cu banii noştri”, ne-a precizat dr. Cristian Jianu, şeful Secţiei Cardiologie.  

Deşi e mai cald de la an la an, şansele ca saloanele să fie dotate cu aer condiţionat sunt aproape nule. „Bolnavii se coc de căldură, pentru că nu există la ora actuală suficienţi bani ca să faci un sistem de climatizare valabil pentru întregul spital. Iar la sălile de operaţie, din noua săli, trei săli au aer condiţionat”, a adăugat medicul Cristian Jianu.

image
image

Cu auteritatea de astăzi, este imposibilă instalarea aparatelor de aer condiţionat în toate saloanele.

„Este  cu neputinţă să reuşim să cumpărăm instalaţii de aer condiţionat. Să sperăm că într-un viitor destul de apropiat, pentru că, de la an la an, parcă mai greu de suportat sunt căldurile, se va reuşi totuşi măcar să se crească numărul saloanelor în care condiţiile să fie decente”, a adăugat  managerul Spitalului Judeţean Severin.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite