Turnu Severin: Comercianţii de ţigări netimbrate din Piaţa Mircea, “scotociţi” de mascaţi, jandarmi şi poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 40 de poliţişti, mascaţi şi jandarmi au descins, astăzi, în Piaţa Agroalimentară Mircea din Severin, pentru combaterea comerţului ilicit cu ţigări netimbrate.

Toate punctele de intrare-ieşire din piaţă au fost blocate, astăzi, de poliţişti şi jandarmi. Se ştie că în zona Pieţei Mircea se vând ţigări netimbrate provenind din duty-free-uri. Deocamdată, nu au fost centralizate toate datele cu privire la cantitatea de ţigări confiscată, dar şi la numărul amenzilor, însă putem spune că acţiunea nu a avut un rezultat scontat, întrucât după plecarea oamenilor legii, comercianţii vizaţi şi-au văzut liniştiţi de treabă. Mai mult decât atât, ei susţin că acţiunea este inutilă.

“Inutilă. Noi suntem oameni care vindem un pachet de ţigări la colţul străzii, suntem foarte uşor de prins, iar de acolo de unde vin ele şi oamenii care beneficiază de sume masive de bani sunt oameni importanţi.

Dar ei nu urmăresc să-i prindă pe aceşti oameni, care au un salariu foarte mare, au cu ce trăi şi ne prind pe noi, pentru că suntem foarte uşor de prins. Ar însemna ca două săptămâni să nu pot să mai mănânc absolute nimic, nici măcar o felie de pâine. Deci, singura soluţie pentru noi este să murim.

Stând aşa pe capul nostru (şi aşa, noi avem amenzi, acolo, la Taxe şi Impozite), o să renunţăm până la urmă”, ne-a spus Lia Drăghici, un comerciant căruia i s-au confiscat vreo şase cartuşe de ţigări. 
 
Poliţiştii sunt hotărâţi să continue astfel de acţiuni. “Încercăm să utilizăm toate instrumentele legale pentru combaterea acestui fenomen. Aceste acţiuni vor fi repetate până când vom reuşi să înlăturăm din municipiu, dar şi din judeţ, comercializarea şi distrubuţia ţigărilor”, ne-a declarat comisarul şef Dumitru Chiribişan, şeful Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite