Turnu Severin: Circulaţie îngreunată pe DN 67D Stăneşti- Valea Cernei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferilor li se recomandă prudenţă
Şoferilor li se recomandă prudenţă

Potrivit Centrului Infotrafic, pe DN 67D Stăneşti - Valea Cernei, în judeţul Mehedinţi, se circulă îngreunat din cauza stratului de zăpadă depus pe carosabil.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza ninsorii sau a unor evenimente rutiere. Totuşi, pe mai multe drumuri naţionale se circulă uşor îngreunat, din cauza stratului subţire de zăpadă care s-a depus.

Printre aceste drumuri, sunt şi DN 67C Novaci – Rânca, în judeţul Gorj, dar şi DN 67D Stăneşti – Valea Cernei, în judeţul Mehedinţi.

Şoferii sunt avertizaţi să circule cu prudenţă pe aceste sectoare de drum, mai ales că este posibilă   înrăutăţirea condiţiilor meteorologice în următorul interval de timp.

Potrivit unei informări, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, în cursul zilei de astăzi va continua să ningă şi se va depune un strat de zăpadă mai consistent în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane.

Sfaturi pentru şoferi
În aceste condiţii, pentru evitarea accidentelor rutiere şoferilorli se recomandă ca atunci când se deplasasează în coloană, să evite depăşirile, iar dacă totuşi se încumetă să efectueze manevra, trebuie să o facă după o temeinică asigurare.

De asemenea, să determine toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduc să-şi cupleze centura de siguranţă, să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum, să folosească atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi pe cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic, să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în condiţii de ceaţă densă,  şi să păstreze, în mers, o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite