Turnu Severin: Chin de vară: 90 de zile fără apă rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii blocurilor - turn din cartierul severinean Aluniş stau pe uscat din luna mai, când au început lucrările la reţea . Deşi oamenii au făcut nenumărate sesizări în acest sens, situaţia se va remedia abia la toamnă.

În plină vară, locuitorii blocurilor - turn din cartierul severinean Aluniş stau de aproape trei luni de zile fără apă rece. Cei mai afectaţi sunt locatarii blocurilor turn de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, o zonă în care se efectuează lucrări la reţeaua de alimentare cu apă potabilă. 

Oamenii sunt extrem de revoltaţi şi spun că trăiesc în „condiţii inumane“, plângându-se că, deşi au făcut nenumărate sesizări la asociaţia de locatari şi la firma furnizoare de apă, nimeni nu a luat nicio măsură.

„Eu stau la parter, am un firicel de apă la robinet. Dar cei care stau mai sus nu au de aproape trei luni de zile, de când se lucrează. Au făcut oamenii sesizare la asociaţia de locatari, au făcut sesizare la SECOM. Nu pot să se spele oamenii, nu pot să folosească băile, nu e apă, e foarte greu. Noi de la parter avem, dar nu cu presiune. Directorul de la Secom minte, numai porcării a făcut pe-aici. Aşa au gândit ei...vă daţi seama ce înseamnă să nu ai apă pe căldurile astea? Au oamenii copii, sunt bătrâni cu nevoi speciale în bloc. Toţi au nevoie de apă mai ales pe canicula asta“, ne spune Gheorghiţa Pădina, locatara unuia dintre blocurile afectate.

Fără apă la 38 de grade

În aceste zile în care temperaturile au atins frecvent 38 de grade, locatarii au stat fără un strop de apă în casă. Pentru a găti şi a spăla, oamenii au fost nevoiţi, zilnic, să ia apă fie de la cea mai apropiată fântân publică, situată la aproximativ un kilometru şi jumătate, fie de la vecinii de la parter.

Oamenii dau vina pe societatea care s-a apucat de lucrări în cele mai călduroase luni ale anului.

Ca o ironie, reprezentantul SECOM spune că problema se va rezolva în mai mult de o lună şi că momentan nu se poate face nimic în acest sens.

„Blocurile au fost racordate pe conducta de hidrofor. Cu ocazia reabilitărilor, s-a făcut trecerea de pe reţeaua de hidrofor la cea a oraşului. Oamenii se plâng că presiunea apei a scăzut. Situaţia va mai dura o lună, poate chiar o lună şi jumătate“, ne spune Ilie Pisoi, directorul SECOM.

Codul galben de caniculă anunţat zilele acestea îi îngrozeşte pe locatarii de pe Vladimirescu, nevoiţi să înfrunte zecile de grade ca să îşi ia câte un bidon cu apă.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite