Şedinţă cu scântei la Consiliul Judeţean Mehedinţi: „E un fel de circ la care domnul Aladin Georgescu participă cu succes”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au încins spiritele în Consiliul Judeţean Mehedinţi, consilierii opoziţiei având un schimb dur de replici cu preşedintele instituţiei, Aladin Georgescu, pe marginea unor proiecte de hotărâri, dar şi solicitări punctuale privind anumite chestiuni ce ţin de administrarea judeţului.

Consilierii judeţeni s-au întâlnit astăzi în cadrul şedinţei pe luna august, pe ordinea de zi fiind mai multe puncte. Astfel, aleşii locali au desemnat un membru în Consiliul de Administrare la SC Compania pentru Servicii Publice Mehedinţi SA şi au aprobat trecerea în administrarea Consiliului Local Şimian a unui teren aflat în vecinătatea Culei „Tudor Vladimirescu”, pe care Primăria Şimian intenţionează să o reabiliteze cu fonduri europene.

La un moment dat, când se discuta pe marginea unui proiect de hotărâre privind eliberarea licenţei de transport de persoane pentru curse regulate, discuţiile între consilierii opoziţiei (PNL) şi preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi (PSD) s-au aprins.

„Se pare că ultimele şedinţe sunt la fel, de câte ori îl întrebăm ceva pe domnul preşedinte spune că noi nu pricepem, refuză să dea orice fel de explicaţie. Cred că discuţia a început de la proiectul nr. 4, când mie nu mi s-a părut în regulă ca aparatul tehnic a spus despre un proiect că este în regulă şi că îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi validată o licenţă de transport şi dumnealui a susţinut scoaterea pe de ordinea de zi. Mi se pare uşor lipsit de orice urmă de bun simţ vă spun sincer şi nu la adresa consilierilor judeţeni neapărat, cât la adresa locuitorilor judeţului Mehedinţi. Şedinţele de Consiliu Judeţean nu sunt unele constructive, e un fel de circ la care domnul Aladin Georgescu şi Gigi participă cu succes şi i se par chiar amuzante. Sunt chiar deranjată de atitudinea domniei sale şi cred că aşa ar trebui să fie şi mehedinţenii”, a declarat consilierul liberal Stela Firu, managerul Spitalului CFR din Drobeta Turnu Severin.

Şi dialogul a continuat pe acelaşi ton când Stela Firu i-a solicitat preşedintelui Aladin Georgescu un punct de vedere referitor la interimatul care se prelungeşte de peste un an de zile la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin. Săptămâna trecută, la spitalul judeţean trebuia organizat un concurs pentru desemnarea unui manager, dar examenul a fost anulat şi din nou a fost numit un nou manager cu titlu interimar.

„Spitalul Judeţean este cea mai importantă unitate de la nivelul judeţului. Gândiţi-vă că întreg judeţul într-o situaţie de urgenţă şi oricare dintre locuitorii acestui judeţ se adresează în primul rând Spitalului Judeţean. Un an şi jumătate aproape, spitalul judeţean este într-un interimat permanent. Am întrebat ce s-a întâmplat cu examenul care trebuia să aibă loc şi dumnealui nu mi-a dat nicio explicaţie pentru că oricum eu nu aş pricepe nimic . Bănuiesc că nici eu, nici severinenii, nici mehedinţenii. Înţeleg că domnul Aladin Georgescu e cea mai competentă persoană de pe acest pământ, din acest judeţ, cu care noi toţi mehedinţenii am fost binecuvântaţi şi să nu punem întrebări”, a declarat la finele şedinţei medicul Stela Firu.

Şi consilierii Ecaterina Tuţu (PNL) şi Alin Nicolicea (UNPR) au avut un schimb dur de replici cu preşedintele Aladin Georgescu, cel din urmă cerându-i demisia din forul judeţean.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite