REVOLTĂTOR. „Toamna severineană” este organizată lângă  cimitirul ortodox din Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
toamna severineana corturi

Pregătirile pentru „Toamna severineană” sunt pe ultima sută de metri. În această dimineaţă s-a trecut la montarea scenei, iar comercianţii îşi întindeau corturile pe strada I. C. Brătianu, lângă cimitirul ortodox din Turnu Severin.

Dacă iniţial locaţia aleasă pentru festivalul „Toamna severineană” fusese Pădurea Crihala, din cauza ploilor abundente căzute în ultimele zile consilierii locali, la iniţiativa primarului Constantin Gherghe, au hotărât ca petrecerea să aibă loc tocmai lângă cimitirul ortodox „Sf. Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin.

Şi asta în ciuda faptului că Primăria oraşului a cheltuit aproape 2 milioane de euro pentru amenajarea unei zone de promenadă pe strada Crişan, unde există o scenă construită special pentru astfel de evenimente şi unde circulaţia rutieră este închisă pe tot parcursul anului.

O parte din consilierii locali s-au opus acestei iniţiative, dar voinţa primarului a primat.

„Este şi cimitirul acolo şi nu cred că este o zonă potrivită pentru o petrecere, plus că sunt blocurile, iar locatarii vrând-nevrând o să suporte în aceste zile tot deranjul.  Eu am venit cu propunerea ca aceste zile să fie organizate în zona  promenadă Crişan, a fost amenajată special pentru astfel de evenimente, acolo au mai avut loc festivaluri şi concursuri, dar m-am izbit de un refuz şi nu am reuşit să-i conving”, a spus consilierul local Andrei Stănişoară. De aceeaşi părere a fost şi consilierul local Daniel Cârjan.

Aşa se face că festivalul este organizat pe bulevardul I. C. Brătianu, lângă cimitir, iar timp de două zile este întreruptă circulaţia pe această arteră importantă de drum din municipiu. Pe lângă disconfortul fonic, locatarii blocurilor din zonă vor trebuie să suporte şi mirosul grătarelor şi altor preparate.

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului “Toamna severineană” este organizată, în perioada 5-6 octombrie, de Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin şi Casa Municipală de Cultură, în colaborare cu Episcopia Severinului şi Strehaiei, Uniunea Scriitorilor din România – filiala Craiova, Serviciul Judeţean Mehedinţi al Arhivelor Naţionale, Uniunea Artiştilor Plastici – filiala Mehedinţi.

Niculina Stoican şi Petrică Mîţu Stoian vin la „Toamna severineană”

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite