Primarul din Gruia, cercetat penal pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Nedelcu neagă acuzaţiile ce i se aduc
Alexandru Nedelcu neagă acuzaţiile ce i se aduc

Edilul şef al comunei Gruia, Alexandru Nedelcu, a ajuns pe mâna oamenilor legii, fiind acuzat că ar fi încredinţat, fără licitaţie, o lucrare în valoare de 160.000 de lei.

Neregulile au fost descoperite în urma unui control simultan al corpului de control al prefectului, poliţiei, dar şi Gărzii Financiare. În perioada noiembrie 2008- ianuarie 2009, edilul a început să amenajeze tribunele şi vestiarele stadionului din comună.

Anchetatorii susţin că, în loc să organizeze licitaţie, a făcut doar selecţie de oferte, iar banii, aproximativ 160.000 de lei, i-a dat aceleiaşi societăţi care a făcut lucrările, în două tranşe. Cum suma alocată lucrărilor era mai mare de 15.000 de euro, anchetatorii susţin că era obligat să publice licitaţia pe serviciul electronic public de licitaţii.

Primarul respinge toate acuzaţiile şi spune că în cazul său este vorba de şicane din partea unor adversari politici.

El este cercetat acum, de poliţişti, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

“Faţă de persoana în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. În calitatea pe care o avea în perioada noiembrie 2008-ianuarie 2009, a încheiat două contracte de execuţie lucrări cu o societate comercială din Drobeta Turnu Severin, în valoare de peste 150.000 de lei, fără documentaţia tehnică necesară şi fără a respecta prevederile legale privind publicarea în sistemul electronic de achiziţii publice a lucrărilor încheiate“, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi. 

Alţi 16 primari din Mehedinţi sunt cercetaţi penal pentru că ar fi încălcat legea, dosarele fiind anchetate de Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite