Percheziţii la Strehaia într-un dosar ce priveşte activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din ambalaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii la Strehaia FOTO Alexandra Georgescu
Percheziţii la Strehaia FOTO Alexandra Georgescu

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul I.P.J Mehedinţi au efectuat joi, 18 iunie, 8 de percheziţii, în 3 judeţe. Sunt vizate persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 9.000.000 de lei, prin infracţiuni de evaziune fiscală.

La data de 18 iunie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuează 8 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Mehedinţi (Strehaia), Timiş şi Prahova şi pun în aplicare 5 mandate de aducere.

Acţiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, sub supravegherea Prachetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului general consolidat este de 9.098.820 lei.

Din cercetări a rezultat că, începând cu  luna martie 2018 până în noiembrie 2019, persoanele bănuite ar fi desfăşurat activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din ambalaj (plastic şi sticlă), având ca scop obţinerea unor bonificaţii de la organizaţiile de transfer a responsabilităţii.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite