Meniu bogat pentru deţinuţi, în noaptea de Înviere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meniu îmbunătăţit pentru deţinuţii din Severin FOTO Corina Macavei
Meniu îmbunătăţit pentru deţinuţii din Severin FOTO Corina Macavei

Sărbătorile Pascale nu vor trece fără să fie simţite şi în rândul deţinuţilor de la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.  Şi asta pentru că reprezentanţii unităţii de detenţie au avut grijă să nu le lipsească de pe masa de Paşti, câteva din bunătăţile tradiţionale.

Ouă roşii, cozonac, dar şi preparate din carne, vor aduce puţin din mediul familial deţinuţilor care vor petrece sărbătorile pascale după gratii. Meniul este următorul: mic dejun (ceai, salam, biscuiţi, ou roşu), prînz (ciorbă de legume cu oase porc, piure de cartofi cu carne de porc înăbuşită la capac, cozonac, cină  (pilaf de orez cu carne porc înăbuşită la capac).

De asemenea cu ocazia sărbătorilor pascale opt persoane private de libertate care sunt stăruitoare în muncă, sunt disciplinate şi participă activ la programele şi activităţile socio-educative vor beneficia de permisiunea de ieşire din penitenciar pentru 24 de ore. Deţinuţii care vor fi lăsaţi de conducerea Penitenciarului să plece acasă nu au fost condamnaţi pentru fapte grave. Cei care vor petrece sărbătorile în familie mai au de ispăşit foarte puţin din pedeapsă, acesta fiind un alt criteriu după care s-a decis.

Totodată, în penitenciar va avea loc un program special cu ocazia sărbătorilor: organizarea de dezbateri, concursuri tematice şi recenzii de carte  (implicate 366 de persoane private de libertate); vizite în comunitate la mănăstirile Cerneţi şi Vodiţa cu 13 respectiv 10 persoane private de libertate; întreceri sportive, meci de fotbal între persoanele private de libertate desfăşurat în exteriorul penitenciarului; oferirea de cadouri bătrânilor de la Centrul de bătrâni Vînjuleţ.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite