Judecătorul sindic a declarat joi falimentul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RAAN Turnu Severin
RAAN Turnu Severin

Ceea ce era previzibil în cazul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin s-a întâmplat. Joi, 28 ianuarie, judecătorul sindic a declarat falimentul regiei, solicitarea fiind făcută de creditori.

Este oficial, de joi Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare este în faliment, potrivit deciziei luate de judecătorul sindic desemnat în dosarul de insolvenţă al regiei. Administratorul judiciar va depune contestaţie la hotărârea luată astăzi de magistratul de la Tribunalul Judeţean Mehedinţi.
Problemele la RAAN sunt deosebit de delicate, iar declararea falimentului nu rezolvă niciuna dintre acestea.

Cei 1520 de angajaţi disponibilizaţi în toamna anului treczt într-o primă etapă protestează de câteva zile pentru salariile compensatorii pe care ar fi trebuit să le primească potrivit contractului colectiv de muncă şi a deciziilor de concediere, însă regia nu dispune de fondurile necesare pentru achitarea acestor drepturi.

În plus, soarta celor 500 de angajaţi de la Termo şi a altor 170 de la Combinatul Chimic şi executiv este incertă, în sensul că nu se ştie dacă aceştia vor putea beneficia ca ceilalţi angajaţi disponibilizaţi în toamnă de indemnizaţia de şomaj şi venituri de completare.

Ca o piatră de moară de gâtul regiei rămâne şi problema întreţinerii depozitului în care se află o cantitate uriaşă de apă grea, activitate care necesită fonduri importante, dar şi depozitul de cenuşe şi zgură de la Termocentrală, care nu se poate închide peste noapte din cauza problemelor de mediu.

Judecătorul sindic a mai hotărât joi ca lichidatorul judiciar să fie Remus Borza.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite