Japonezii interesaţi să investească în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Planurile investitorilor japonezi au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă
Planurile investitorilor japonezi au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă

 Judeţul Mehedinţi devine atractiv pentru investitorii străini. Japonezii sunt primi care  culeg informaţii despre posibilităţile de investiţie în această zonă

  Doi reprezentanţi ai companiei Toshiba Corporation au fost oaspeţii Consiliului Judeţean Mehedinţi . Japonezii sunt interesaţi de oportunităţile de investiţie în judeţul nostru. Ei vor să aducă un sitem inteligent de producere a energiei termice cu costuri mai mici pentru populaţie.

„Scopul vizitei este că, în momentul de faţă, căutăm oportunităţi de investiţie pentru un sistem energetic, un sistem inteligent de producere de energie termică pe bază de biomasă.

Pentru a instala astfel de centrale mixte pe bază de biogaz, biomasă şi gaz natural în zona dumneavoastă, căutăm oraşe de nivel mediu, oferă posibilitatea de a face economii în domeniul producerii energiei.

Cu ocazia acestei vizite am reuşit să colectăm datele necesare, vom face o analiză şi la o întâlnire viitoare, vom puta face paşi consecvenţi în realizarea acestei lucrari ”, a declarat Yoshi Nakata de la  Toshiba Corporation.

Investitorii străini au vizitat Termocentrala de la Halânga şi au discutat de realizarea acestui sistem pentru orşoveni.  Japonezii trebuie să găsească însă o soluţie şi pentru realizarea reţelei de distribuţie a energie termice pentru că în Orşova conductele din apartamente au fost  demult vândute la fier vechi.

„Am discutat cu domnul Nakata să vină cu o soluţie eficientă şi ieftină pentru populaţie pentru a rezolva problema agentului termic de la Orşova. I-am expliat că nu putem vorbi de o încălzire cu gaz acolo, dar o soluţie cu biomasă ar fi mai bună”, a spus Marius Bălu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Delegaţii  din Belgia şi Turcia vor veni, în primăvară,  în judeţul Mehedinţi pentru a căuta oportunităţi de investiţii în parcuri industriale.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite