GALERIE FOTO Trăsura din nou la modă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
trăsura lui George Breazu
trăsura lui George Breazu

Într-o vreme în care românii cu bani se întrec în caii putere ai automobilelor de ultimă generaţie, un mehedinţean este încrezător în viitorul trăsurilor şi al caleştilor.

George Breazu este pompier la ISU Mehedinţi şi are în spate o carieră îndelungată în serviciile de descarcerare şi stingere. În urmă cu doi ani de zile a pus pe roate o afacere în care nimeni din judeţul Mehedinţi nu a avut curajul să investească. După ce a descoperit în casa unchiul său o trăsură veche, George a recondiţionat-o şi acum o închiriază celor care doresc o nuntă mai specială sau pentru orice alt eveniment ori pur şi simplu pentru o plimbare prin zona istorică a Severinului. "Am descoperit-o la un unchi mai îndepărtat de la Crăguieşti, unde a stat 40 de ani ascunsă după un perete fals. Trăsura era efectiv un morman de fiare. După ce am găsit-o, a fost aşa un pariu cu mine să văd dacă reuşesc să o recondiţionez.  A fost şi o idee mai veche deoarece cineva îmi ceruse la o nuntă o şaretă, ceea nu era prea potrivit pentru o nuntă, aşa că am luat această trăsură, am recondiţionat-o în decurs de doi ani cu costuri destul de semnificative. După care mi-a venit ideea să o închiriez la nunţi şi văd că a început să prindă", ne povesteşte George Breazu.

Şi dacă ne gândim că doar persoanele romantice ori cu dare de mână îşi doresc o trăsură la nunta lor, ei bine aflăm de la George că lucrurile nu stau deloc aşa. Printre clienţii săi s-au numărat şi rapperi, motociclişti, băieţi de bani gata. „Persoanele care închiriază trăsura sunt din toate categoriile soaciale. Chiar am rămas surprins, am avut clienţi de la rapperi, băieţi cu cercei în ureche, cu BMW-uri ori Audi decapotabile, cu tot felul de maşini scumpe au vrut neapărat trăsură la nunta lor. Acum două săptămâni am avut o nuntă unde am fost flancat de doi motociclişti cu două motoare foarte puternice şi o coloană de maşini numai una şi una, iar mireasa şi mirele în trăsură. Eu mai am şi porumbei albi care le dau drumul la nuntă, la ieşirea din biserică", mai spune George Breazu.

George Breazu la sărbătoarea lui Tudor Vladimirescu de la Cerneţi

Sâmbătă după-amiază, în faţa Bisericii de pe strada Independenţei, doi miri au coborât din trăsură. Privirele trecătorilor s-au oprit asupra acestora acestora. „A fost visul meu de mică. Am căutat pe internet, dar în final la recomandarea naşilor am găsit această trăsură", ne-a spus  Ionela Neagoe, o mireasă din Turnu Severin. „Am fost de acord, te poţi juca cu nevasta? Este ceva extraordinar, este un lucru dorit de femei, poate nu şi de bărbaţi, noi ne-am simţit foarte bine. Recomandăm trăsura tuturor", a spus la rândul său mirele, Emilian Neagoe.

Reacţia severinenilor atunci când văd mireasa în trăsura este cât se poate de frumoasă. Se opresc în loc, salută şi aplaudă mirii, fac fotografii. Şi surprizele în stradă nu au fost puţine. George îşi aminteşte că la un moment dat galeria echipei de fotbal din Bănie, prezentă în Turnu Severin pentru un meci de fotbal, s-a oprit pe trotuar şi în cinstea mirilor aflaţi în trăsură a interpretat imnul Universităţii Craiova.

 

 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite