Forţele de ordine au pregătit pentru prevenirea turismului electoral 10 microfiltre rutiere şi 14 aparate radar în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filtre pentru prinderea fugarului Foto: Arhivă
Filtre pentru prinderea fugarului Foto: Arhivă

Peste 1000 de cadre ale structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor de la nivel local vor acţiona pentru buna desfăşurare a referendumului.

Pentru protecţia celor 286 secţii de votare vor acţiona circa 740 cadre, dintre care 130 poliţişti, 127 jandarmi, 292 poliţişti de frontieră, 161 lucrători pentru situaţii de urgenţă, 28 de lucrători din cadrul altor structuri ale ministerului.

De asemenea, pentru situaţii deosebite, sunt constituite şi rezerve operative de personal. Astfel, aproximativ 260 de cadre (180 de poliţişti și 85 de jandarmi) sunt organizați în 33 rezerve și echipe de intervenţie, constituite la nivelul județului Mehedinți, pentru rezolvarea unor situaţii deosebite.

Pentru ziua referendumului, peste 60 de poliţişti sunt organizați în 10  microfiltre rutiere pentru prevenirea turismului electoral, în care vor fi utilizate şi aproximativ 14 aparate radar.

"Conducerea inspectoratului a luat măsuri ca în ziua de 29 iulie a.c., procesul de vot să se desfășoare în cele mai bune condiții la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți. În acest sens, din cele 16 persoane încarcerate, 15 și-au exprimat dorința de a vota fapt pentru care au solicitat urna mobilă în acest sens", a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite