Dezastru în Mehedinţi la simularea evaluării naţionale

0
0
Rezultate ruşinoase la simulare FOTO Arhivă (Corina Macavei)
Rezultate ruşinoase la simulare FOTO Arhivă (Corina Macavei)

Rezultatele la simularea Evaluarii Nationale în Mehedinţi sunt ruşinoase în condiţiile în care doar 38,91 % dintre elevii de clasa a VIII-a au obţinut note peste 5.00.

Inspectoratul Şcolar Mehedinţi a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul evaluării naţionale pentru elevii claselor a VIII-a. La acest examen au participat 95 la sută dintr elevi, aceştia obţinând în procent de 38,91 la sută note peste cinci.

În ceea ce priveşte rezultatele pe discipline, se constată că procentul notelor peste 5 a fost de 60,53 la sută la proba de limba şi literatura română, respectiv de 28,37 la sută la matematică.

După aceste rezultate dezastruoase, Inspectoratul Şcolar Mehedinţi ia măsuri speciale pentru „creşterea calitativă a rezultatelor” la examenul de evaluare naţională din această vară.

„În vederea unei mai bune pregătiri a elevilor din clasa a VIII-a, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi va convoca consiliile consultative ale disciplinelor matematică şi limba şi literatura română, urmând ca acestea să propună planuri de acţiune remediale pentru creşterea calitativă a rezultatelor la examenul de evaluare naţională 2016”, se arată într-un comunicat de presă al ISJ Mehedinţi.

De asemenea, vor fi demarate inspecţii şcolare la unităţile şcolare care au înregistrat rezultate slabe. Printre măsurile avute în vedere se numără şi implementarea unui program de pregătire suplimentară, în regim gratuit, în cadrul şcolii, după orele de curs.

Turnu-Severin


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri