Constantin Florea este noul șef al ISU Drobeta. Inspectorul vorbește despre tragedia de la Ostrovu Mare, dar și despre planurile de viitor ale instituției

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colonelul a fost investit la conducerea ISU Drobeta pe o perioadă de trei luni. La prima sa apariție în fața presei, în calitate de inspector șef, Florea a făcut precizări cu privire la controvesatul caz din 21 decembrie.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Drobeta are, începând din acest an, o nouă conducere. Colonelul Constantin Florea a fost investit la șefia instituției pentru o perioadă de trei luni, după ce mandatul fostului lider, Ion Iovan, a expirat.

La prima sa întâlnire cu presa severineană, Constantin Florea a ținut să îi asigure pe reprezentanții mass-media că sub conducerea sa, ISU Drobeta va fi o instituție transparentă.

„Sper ca împreună cu echipa de aici să continuăm drumul pe care instituția a început să meargă. Vom merge pe transparență, vom colabora cu presa și vă asigur că vom da dovadă de deschidere”, a spus Constantin Florea. De asemenea, noul șef al pompierilor a ținut să respingă zvonurile conform cărora Ion Iovan, fostul inspector șef, a fost destituit din cauza incidentului din 21 decembrie, când doi copii și-au pierdut viața.

Deși au fost anunțați, pompierii nu au intervenit pentru salvarea celor doi copii, de 10 și 11 ani, care căzuseră într-un lac înghețat din Ostrovul Mare. Instituția a invocat, atunci, lipsa mijloacelor pentru astfel de intervenții pe timp de noapte.

„Domnului Iovan i-a expirat mandatul, atâta tot. În ceea ce privește incidentul din 21 decembrie, îl considerăm o scăpare și vor urma, probabil și măsuri. Cazul este încă cercetat la nivelul Inspectoratului General. Într-adevăr, ISU Drobeta nu se mai confruntase cu astfel de incidente pe timp de noapte, însă cu siguranță trebuia să se intervină. Sperăm ca astfel de scăpări să nu se mai întâmple”, a spus Florea.

Cere profesionalism la ISU
Noul inspector șef este ofițer de carieră, iar înainte de a prelua funcția actuală a lucrat în județele Caraș-Severin și Dolj și a fost comandant de subunitate la Moldova Nouă. Colonelul provine din cadrul serviciului de control al inspectoratului și cere profesionalism subalternilor.

„Sunt foarte exigent și vreau profesionalism la ISU Drobeta”, a încheiat Constantin Florea.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite