Cetăţean sirian cercetat pentru că a încercat să dea mită poliţiştilor de frontieră pentru a nu fi acuzat de trafic de migranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi cetăţeni sirieni transportaţi de bărbatul acuzat de dare de mită FOTO Poliţia de Frontieră
Cei doi cetăţeni sirieni transportaţi de bărbatul acuzat de dare de mită FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa au depistat doi cetăţeni sirieni, care intenţionau să ajungă ilegal în Olanda, cu ajutorul unui conaţional, rezident în România. Pe timpul cercetărilor călăuza a oferit poliţiştilor de frontieră 100 euro mită pentru a li se permite continuarea deplasării.

 În data de 15 februarie, în jurul orei 01.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa, judeţul Mehedinţi, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, pe drumul naţional care face legătura între localităţile Sviniţa şi Berzasca, a fost oprit la control un autoturism, marca Ford Mondeo, înmatriculat în România, în care se aflau trei persoane. Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea şoferului stabilind că autoturismul era condus de un cetăţean sirian, în vârstă de 55 de ani, rezident în România. Alături de şofer se aflau doi pasageri, cetăţeni sirieni, care nu aveau documente asupra lor.

”În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a stabilit faptul că cei doi sirieni, în vârstă de 34 şi 42 de ani, au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, de unde au fost preluaţi de şoferul rezident în România. Cei doi sirieni intenţionau să ajungă în Olanda şi urmau să-i plătească conaţionalului lor suma de 8.000 de euro/persoană”, a precizat Corina Moraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Pe timpul cercetărilor şoferul a încercat să ofere poliţiştilor de frontieră suma de 100 euro pentru a trece cu vederea implicarea în activitatea infracţională. Deşi i s-a atras atenţia că fapta sa poate constitui infracţiune de dare de mită, cetăţeanul sirian a insistat.

Astfel, un lucrător din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa a sesizat ofiţerii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Mehedinţi despre faptul că un cetăţeanul sirian, a încercat să ofere unui poliţist de frontieră suma de 100 de euro, cu titlu de mită.
   
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei doi pasageri sirieni, respectiv de trafic de migranţi şi dare de mită pentru şoferul sirian, rezident în România.

Totodată, cele două persoane din Siria au fost preluate de lucrători ai Inspectoratului General pentru Imigrări, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite