Accident de muncă la Bistriţa. Şoferul unei automacarale s-a răsturnat pe marginea drumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locul unde s-a produs accidentul de muncă de la Bistriţa FOTO Corina Macavei
Locul unde s-a produs accidentul de muncă de la Bistriţa FOTO Corina Macavei

Şoferul unei automacarale a scăpat ca prin minune cu viaţă după ce s-a răsturnat cu vehiculul pe marginea drumului în timpul unei manevre de ridicat un arbore.

Mai mulţi angajaţi ai unei firme de construcţii efectuau în această dimineaţă lucrări de tăiere a unor arbori de pe marginea Drumului Comunal 28 din satul Bistriţa. Firma de construcţii fusese angajată de către Primăria comunei Hinova pentru tăierea unor arbori uscaţi, care în prealabil fuseseră marcaţi de Ocolul Silvic, fiind un pericol pentru participanţii la trafic.

În timpul manevrelor de ridicare a unui plop cu un diametru de circa 1 metru, automacaraua s-a dezechilibrat foarte posibil din cauza faptului că vehiculul nu fusese bine asigurat. Vehiculul s-a răsturnat pe marginea drumului, iar plopul a căzut în curtea fostului IAS din Bistriţa, actualmente proprietate privată. Şoferul, Constantin Lăsculescu, de 54 de ani, a fost scos imediat din cabină de colegii săi de muncă, care au chemat Ambulanţa. La faţa locului a sosit un echipaj de la Descarcerare pentru acordarea primului ajutor.

„Echipajul de descarcerare s-a deplasat în comuna Bistriţa pentru a interveni la un accident de muncă la o automacara. Victima fusese scoasă de către colegi, am intervenit pentru acordarea primului ajutor, după care am predat-o serviciului de ambulanţă. Victima are fractură de bazin, câteva plăgi la mână, dar era stabilă hemodinamic şi conştientă”

a spus Albert Musturel de la ISU Mehedinţi.

Lucrătorii Postului de Poliţie Hinova au efectuat cercetări la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul.

„La data de 23 ianuarie, ora 10,00, lucrătorii Postului de Poliţie Hinova au fost sesizaţi de către ofiţerul de serviciu al Poliţiei municipiului despre faptul că pe Drumul Comunal 28 din localitatea Bistriţa s-a produs un accident de muncă, în care a fost implicată o autospecială tip macara. La faţa locului s-au deplasat lucrătorii Postului de Poliţie Hinova şi Secţiei de Poliţie Rurală Şimian, care împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă vor efectua verificări pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărirlor concrete ale producerii accidentului”, a precizat agent principal de poliţie Liviu Drăgolici, şeful Postului de Poliţie Hinova.

ITM Mehedinţi a declanşat o anchetă, o primă abatere constatată de inspectorii fiind aceea că angajatorul nu a anunţat instituţia despre producerea acestui accident.

„În primul pot să vă spun că nu am fost informaţi potrivit legii de către angajator şi asta este prima abatere de la legislaţia privind protecţia muncii pe care deja am constatat-o”, ne-a declarat inspectorul şef Nicea Mergeani de la ITM Mehedinţi.


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite