VIDEO Delta Dunării în alb şi negru. Un film de colecţie realizat în 1966 în acest colţ de Rai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
delta dunarii

Într-o filmare - document din 1966, Delta Dunării este promovată ca fiind un loc liniştit, cu ape strălucitoare şi calme, un loc unde păsările se antrenează pentru marea călătorie din toamnă.

„Delta noastră, impresionant monument al naturii, vă cheamă să-i cunoaşteţi splendorile. Vă invităm acum într-o călătorie pe apele strălucitoare şi calme ale deltei.

Vieţuitoarele înaripate se antrenează asiduu pentru marea călătorie din toamnă. E linişte şi calm în deltă. O linişte desfăcută în atom. Un calm care recreează şi fortifică“, spun ghizii care ne poartă în acest peisaj de vis.   

În filmuleţul alb – negru apar un pescar ce adună în barcă peştele prins în plasele de pescuit, o lotcă leneşă ce se plimbă printre nuferi, rădăcini de copaci seculari, mai multe ambarcaţiuni cu turişti care se bucură de acest colţ de Rai.

Filmarea ce aparţine British Pathe se intitulează „Summer On The Danube – Rumania“ şi a fost realizată în 1966. Ea a fost postată pe Facebook de Satele din România.
 

Imagini document: Delta Dunării în alb-negru, în anul 1966

Vă mai recomandăm:

FOTO Peisaje rupte din poveştile copilăriei în Parcul Naţional Munţii Măcinului

Poveştile Sulinei, Turnul Babel din Deltă. Locul unde au iubit şi au murit prinţese şi pescari, piraţi şi amirali

Don Giovanni, piratul de la Sulina. Cum a reuşit fostul marinar să înşele autorităţile şi să rămână cu marfa ilegală şi cu despăgubirea


Jurnal de vacanţă. Gura Portiţei, paradisul dintre mare şi Deltă. Plaja de pe care poţi aduna scoici cu lopata

Jurnal de Vacanţă. Plaja Vadu, ultimul refugiu. Colţul de Rai interzis cândva turiştilor vă aşteaptă cu hectare întregi de plajă virgină

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite